Πικέρμι: Απέναντι στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους Αδαμόπουλος και Κατσούδα!

Κατά πλειοψηφία πέρασε τελικά από το Τοπικό Συμβούλιο Πικερμίου το 4ο θέμα που αφορούσε την πρόταση για να ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από την Ένωση Εμπόρων, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρος Σπύρος Μαυρολέων και ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν μπορούν τα πολιτικά όργανα να αποφασίζουν για το μέλλον των επαγγελματιών, χωρίς αυτοί να έχουν ερωτηθεί.

Στο επιχείρημα πως τα καταστήματα στη Ραφήνα ανοίγουν τις Κυριακές, απάντησε πως η Ένωση δεν ζητά να μην ανοίγουν τα καταστήματα στο Πικέρμι, αλλά αυτό να το έχουν αποφασίσει πρώτα οι ίδιες οι επιχειρήσεις και να απευθύνουν το αίτημα τους στην Ένωση τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Επίσης ανέφερε πως η Ένωση Εμπόρων Ραφήνας – Πικερμίου, μαζί με τοπικούς επιχειρηματίες και με την ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΙΥΕ συμμετέχει στην αίτηση ακυρώσεως της απόφασης που επιτρέπει στο McArthurGlen να ανοίγει τις Κυριακές. Με την απόφαση αυτή που πήρε το Τοπικό Πικερμίου, πιθανότατα να χαθεί το έννομο συμφέρον

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση.

Υπέρμαχοι υπέρ της πρότασης για άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές ήταν ο πρόεδρος του Τοπικού Θανάσης Αδαμόπουλος, αλλά και η τοπική σύμβουλος Σίσυ Κατσούδα.

Κατά ψήφισαν :

Η Αθηνά Πρόγιου η οποία δήλωσε πως δεν μπορούσε να ψηφίσει υπέρ,  χωρίς να υπάρχει επίσημη πρόταση από την Ένωση και από τους εργαζομένους. Μάλιστα είπε πως η περιοχή του Πικερμίου είναι μικρή και τα καταστήματα θα ισοπεδωθούν.

Και η Κωνσταντίνα Λουλάκη, η οποία είπε πως σαν μάνα και εργαζόμενη δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τέλος να σημειώσουμε πως το Τοπικό Συμβούλιο Πικερμίου, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για να συζητήσει το θέμα αυτό και πως η πρόταση του είναι καθαρά γνωμοδοτική.

Πέραν αυτού κάποιος θα πρέπει να απαντήσει, και αυτός πρέπει μάλλον να είναι ο πρόεδρος του Τοπικού:

  1. Πόσοι, ποιοι και πότε από τους επιχειρηματίες του Πικερμίου ζήτησαν επίσημα από το Τοπικό να μπει το θέμα ανοίγματος των καταστημάτων τους τις Κυριακές
  2. Εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχε; Αν όχι γιατί;
  3. Οι εργαζόμενοι των καταστημάτων του Πικερμίου ερωτήθηκαν; Αν όχι γιατί;
  4. Γιατί τέτοια επιμονή το άνοιγμα των Κυριακών να περιλαμβάνει μόνο τον άξονα της Μαραθώνος; Με το υπόλοιπο Πικέρμι τι γίνεται;
  5. Με ποια διαδικασία ενημέρωσης υπερψήφισαν τελικά οι σύμβουλοι ένα θέμα με ανύπαρκτη εισήγηση;

Όμως παρόλαυτα, με την παραπάνω απόφαση φαίνεται πως ανοίγει ο “ασκούς του Αιόλου” και λειτουργεί σαν Δούρειος Ίππος απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.