Πικέρμι: Η “Ερίκεια” για το εντευκτήριο στο Ντράφι – Αυτή είναι η αλήθεια!

Έπεα Πτερόεντα… ήρθε η στιγμή να καταγραφούν

Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν η επιστολή δωρεάς του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου έφτασε στα χέρια των μελών του ΔΣ της ΕΡΙΚΕΙΑΣ.
Ύστερα από τόσα χρόνια προσπαθειών και αγώνων θα βρισκόντουσαν τα χρήματα που χρειάζονταν για να μετατραπεί το εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο του οικοδομικού συνεταιρισμού σε ένα εντευκτήριο, ένα σημείο συνάντησης των Ντραφιωτών.

Με 30.000€ από τον “Αιγέα” του κ. Μαρτίνου για την “ΕΡΙΚΕΙΑ”, 30.000€ από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και 8.000€ από τα ταμειακά διαθέσιμα συν δωρεές από μέλη (σύνολο περίπου 10.000€) από τον σύλλογο “ΕΡΙΚΕΙΑ”, το εντευκτήριο έγινε πραγματικότητα.

Ο σύλλογος ΕΡΙΚΕΙΑ, όπως συμφωνήθηκε, λόγω της συμμετοχής του με χρηματικό ποσό, τη δωρεά του κ. Αθ. Μαρτίνου προς την ΕΡΙΚΕΙΑ, δωρεές για τον κινητό εξοπλισμό του χώρου από μέλη και επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και τον ατελείωτο χρόνο που διατέθηκε από ΔΣ και μέλη για να γίνει το εντευκτήριο πραγματικότητα, θα χρησιμοποιούσε τον χώρο κατά βούληση για συνεδριάσεις, γενικές συνελεύσεις, αρχαιρεσίες, γιορτές, συναντήσεις κ.α.

Η καθαριότητα και διαχείριση του χώρου, καθώς και η εμπορική εκμετάλλευση εκχωρήθηκε δωρεάν στους ενοικιαστές του περιπτέρου.

Έπειτα από πρόταση του δημάρχου για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του καφέ, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου εξέτασε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων γραφείων που θα φιλοξενήσουν τον σύλλογο “ΕΡΙΚΕΙΑ” στο μέλλον όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους νόμιμους συλλόγους ανά την επικράτεια. Συνεπώς, ο επιχειρηματίας του περιπτέρου από τη μεριά του θα επένδυε σε μια ήπια και λελογισμένη βελτίωση του χώρου, χωρίς βέβαια να επέμβει στο κτήριο και στο περίγραμμά του.

Είχε μάλιστα προσκομίσει στον Δήμο αρχιτεκτονική μελέτη.

Έτσι ο Δήμος ξεκίνησε επεμβάσεις/επεκτάσεις σε υπάρχοντα τοιχία από σκυρόδεμα, που είχαν κατασκευαστεί σε προγενέστερη επέμβαση στον χώρο, για δημιουργία χωμάτινου επιπέδου που θα φιλοξενούσε μελλοντικά τον οικίσκο κατόπιν σχετικών αδειών, στον μοναδικό κοινόχρηστο χώρο του Ντραφίου. Οι εργασίες, καθ’όλα νόμιμες, σταμάτησαν έπειτα από καταγγελία κατοίκου.

Οι εργάτες και ο επιβλέπων μηχανικός οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ραφήνας όπου μετά την κατάθεσή τους και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα δεν στοιχειοθετήθηκε αδίκημα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο οικίσκος που θα φιλοξενούσε τα γραφεία 40-45 τ.μ. είχε συγκεκριμένες προδιαγραφές συμφωνημένες μεταξύ του Δήμου και του ΔΣ του συλλόγου με ομόφωνο ψήφισμα. (ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΔΗΜΟΥ Ρ-Π 18528 23/11/2021).

Ξύλινη κατασκευή με κορμούς και κεραμοσκεπή, προσαρμοσμένη στον περιβάλλοντα χώρο και φυσικά αδειοδοτημένη.
Οι φήμες, μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη των εργασιών, κυκλοφορησαν.

Για το λόγο αυτό, μιας και επηρεάστηκε μια μερίδα συμπολιτών μας και διότι τα συμφέροντα του συλλόγου δεν μπορούν να έρχονται σε αντίθεση με αυτά των μελών και των κατοίκων, ο Δήμος σταμάτησε τις εργασίες και παραμένουμε ως σύλλογος στο εντευκτήριο Ντραφίου όπως άλλωστε κάναμε μέχρι σήμερα.

Όσο για το αν είμαστε “φίλα προσκείμενοι” στη διοίκηση Μπουρνούς, όπως δημοσιεύτηκε σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο, μπορούμε να απαντήσουμε τα εξής: Ως εξωραϊστικός, πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος είμαστε σε επικοινωνία, εδώ και 40 χρόνια, με ΚΑΘΕ δημοτική αρχή, μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες, στείρα αντιπαράθεση και προσωπικά συμφέροντα, προσδοκώντας σε μια εποικοδομητική σχέση.

Η πολυφωνία σε κάθε ΔΣ του συλλόγου μας έχει ιστορικά αποδειχθεί.

Πάνω απ’ όλα το Ντράφι, εδώ και 40 χρόνια.
Το ΔΣ “Η ΕΡΙΚΕΙΑ”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.