Πικέρμι: Η “Ερίκεια” για το εντευκτήριο στο Ντράφι – “Αυτός ήταν ο ρόλος μας στην κατασκευή του”

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος “Ερίκεια” σχετικά με το εντευκτήριο στο Ντράφι αναφέρεται:

Γνωμικό: Δε χρειάζεται να θυμηθείς. Το ξέρουμε.*

Διαχρονικός αγώνας των κατοίκων του Ντραφίου -με συνισταμένη έκφραση τον Σύλλογο ΕΡΙΚΕΙΑ- για την απόκτηση ενός χώρου συνάθροισης-συνάντησης για στοιχειώδη κανονικότητα, αφού οι κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι μας βρίσκονται σε καθεστώς “ιδιότυπης αναστολής” εδώ και 40 περίπου χρόνια.

Το Εντευκτήριο Ντραφίου ήταν μια έμπνευση που έγινε αγώνας και μια ανάγκη που έγινε προσφορά. Ήρθε, και δικαίωσε τους προέδρους Παύλο Παπαδόπουλο, Βασίλη Αυδή και Καίτη Πήλιου με τα διοικητικά συμβούλιά τους που από το 2015, εθελοντικά και χωρίς ανταλλάγματα, προσέφεραν πολιτιστικά και κοινωνικά στον οικισμό μας.

Ο μεγάλος εθνικός ευεργέτης, Κος Αθανάσιος Μαρτίνος, προσέφερε το απαραίτητο ποσό (απ’ ευθείας στους εργολήπτες) για την κατασκευή του εντευκτηρίου του συλλόγου ΕΡΙΚΕΙΑ, που βασίστηκε επάνω στο παλιό και εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο του συνεταιρισμού που προορίζονταν για κατεδάφιση. Η δωρεά επισυνάπτεται και ανήλθε στις 45.000€ στις τρεις φάσεις της κατασκευής.

Ο τότε αντιπρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Κυριαζής (Πολιτικός Μηχανικός και η κόρη του Έλενα Κυριαζή (Αρχιτέκτων Μηχανικός), προσέφεραν, χωρίς αμοιβή, τις απαραίτητες στατικές και αρχιτεκτονικές μελέτες, όπως και την επίβλεψη, προς τον σύλλογο. Ο Θανάσης Μεταξάς που έβαλε τόση προσωπική εργασία!

Ο σύλλογος ΕΡΙΚΕΙΑ, μαζί με τις 45.000€ της δωρεάς στο όνομά του, διέθεσε και από τα ταμειακά του αποθέματα και δωρεές μελών, 8500€ αγοράζοντας όλη την κινητή περιουσία (τραπεζοκαθίσματα, κλιματιστικά, σύστημα συναγερμού) και την πλήρη κατασκευή της κουζίνας.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και ο τέως Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες νομιμοποίησης (μιας και το εργοτάξιο ήταν αυθαίρετο), αδειοδότησης και ηλεκτροδότησης καθώς και εξόδων αποπεράτωσης. Το οικόπεδο άλλωστε άνηκε στον Δήμο Ρ-Π.

Πάνω από 200 άνθρωποι, μέλη του συλλόγου, κινητοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για τη δημιουργία και τη σωστή διατήρηση/συντήρηση του χώρου.

Έκτοτε και σαν ηθική υποχρέωση από πλευράς του Δήμου, ο Σύλλογος ΕΡΙΚΕΙΑ φιλοξενείται στο εντευκτήριο όπου διατηρεί τη φυσική του έδρα. Τα διοικητικά συμβούλια, οι αρχαιρεσίες, οι πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις του γίνονται εκεί χωρίς όμως να αποκλείεται η είσοδος στους κατοίκους ή σε άλλους νόμιμους συλλόγους (για τους οποίους βέβαια απαιτείται πάντα η σχετική άδεια από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.)

Ερωτηθήκαμε πρόσφατα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο σύλλογος ΕΡΙΚΕΙΑ στην κατασκευή του εντευκτηρίου. Η απάντηση είναι μία και τεκμηριωμένη: Η ΕΡΙΚΕΙΑ το οραματίστηκε, Η ΕΡΙΚΕΙΑ το έφτιαξε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΑΦΙ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
41 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΤΡΑΦΙΩΤΩΝ

*Γιάννης Ρίτσος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.