Πικέρμι: Τζάμπολ Αγάπης στο γήπεδο της Διώνης (φωτό)

Τζάμπολ Αγάπης είχαμε σήμερα Σάββατο στο γήπεδο της Διώνης Πικέρμιου για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες και φιλοξενούμενη η ομάδα των Στύρων Ευβοίας

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς αναφέρει:

“Τζάμπολ Αγάπης στο γήπεδο της Διώνης για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες και φιλοξενούμενη η ομάδα των Στύρων Ευβοίας και φυσικά το χαμόγελο περίσσευε.

Ευχαριστώ όλους για την τεράστια συνεισφορά τους και ιδιαίτερα τις φίλες Αλεξάνδρα Συρογιάννη και Τζούλια Σταυρίδου, προπονητές αλλά και τους γονείς καθώς εδώ σύλλογο αθλητική Ένωση Πικερμίου, τον πρόεδρο της Διώνης και όλους όσους συνεισφέρουν ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε σ’αυτή την προσπάθεια που δίνει διέξοδο και μία καλύτερη ζωή στα παιδιά μας, γιατί όλα τα παιδιά είναι παιδιά μας.”

Να θυμίσουμε πως ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, την Αθλητική Ένωση Πικερμίου και το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο το πρόγραμμα για ΑμεΑ «Τζάμπολ Αγάπης».

Το «Τζάμπολ της Αγάπης™» («Jump – Ball of Love™») είναι έμπνευση και εθελοντικό δημιούργημα του έμπειρου ειδικού παιδαγωγού και παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή, κ. Γιάννη Τσουμπρή. Ξεκίνησε το 2016 και είναι ειδικά προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικότερα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος ή /και νοητική αναπηρία.

Το προπονητικό πρόγραμμα της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» «Τζάμπολ της Αγάπης™», είναι καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του για τη διδασκαλία του μπάσκετ και για τη Συν-Εκπαίδευση παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής με παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Στόχοι του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση, η καθολική αποδοχή των Α με Α από τα υπόλοιπα παιδιά και η κατάργηση κάθε «διαφορετικότητας» εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, με όχημα το παιχνίδι.

Στο «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, ο κ. Τσουμπρής θα πλαισιωθεί από δύο εξειδικευμένες και έμπειρες γυμνάστριες ειδικής φυσικής αγωγής και προπονήτριες μπάσκετ, με ειδίκευση στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Με τη συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και της ΑΜΚΕ «Τζάμπολ της Αγάπης™», τα τμήματα θα πλαισιώνονται και από εξειδικευμένους εθελοντές, σε κάθε προπόνηση.

Το «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο της Διώνης Πικερμίου, οδός Αιγαίου Πελάγους. Ο στόχος είναι να λειτουργεί κάθε σχολική χρονιά επί δέκα μήνες, 15 Σεπτεμβρίου με 15 Ιουνίου.

Ειδικά για φέτος, το πρόγραμμα λειτουργήσει για τα τρίμηνα 17 Απριλίου 2022 – 15 Ιουλίου 2022 & 15 Σεπτεμβρίου 2022 – 15 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.