Πιστοποιητικό εμβολιασμού για παιδιά

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι από τις 14 Δεκεμβρίου τα παιδιά άνω των 5 ετών θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέρχονται στους περισσότερους δημόσιους χώρους.
Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν πλέον να μπαίνουν τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, καθώς και σε κλειστά θέατρα, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους ψυχαγωγίας στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου της αμερικανικής μητρόπολης, Bill de Blasio, τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας θα πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, για να έχουν πρόσβαση στους παραπάνω χώρους.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανατρεπτική απόφαση, εάν λάβουμε υπόψη ότι μόλις το 20% των παιδιών 5 με 11 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι στιγμής, όπως τονίζει στο Newsweek η υπεύθυνη τύπου του δημάρχου, Danielle Filson.

Η χρήση του πιστοποιητικού ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Αύγουστο για όλους τους πολίτες που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια και τώρα τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν, περιλαμβάνοντας και τα παιδιά.

Πλέον, από την ηλικία των 12 ετών και άνω, η πρόσβαση στην εστίαση και σε άλλους μη αναγκαίους χώρους θα είναι δυνατή μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.