Πιστοποιητικό νόσησης: Δεκτή η εισήγηση της επιτροπής για τρίμηνη ισχύ του

Τρίμηνη θα είναι η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης κορονοϊού, καθώς έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ετσι όπως είχε αποκαλύψει το Reader, μετά τη διαπίστωση της νόσησης, η οποία προκύπτει μόνο ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο με μοριακό τεστ (PCR), ο πολίτης θα έχει περιθώριο τρεις μήνες για να υποβληθεί σε εμβολιασμό κατά της covid-19.

Η ανακοίνωση που αναμένεται από το υπουργείο Υγείας, θα δώσει λεπτομέρειες για το χρονικό περιθώριο που θα έχουν οι νοσήσαντες για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Σε διαφορετική περίπτωση όποιος έχει νοσήσει και δεν έχει εμβολιαστεί ύστερα από το χρονικό περιθώριο που θα ανακοινωθεί (τρεις μήνες) θα υποστεί όλες τις κυρώσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Εν ολίγοις δεν θα έχει κανένα δικαίωμα πρόσβασης σε χώρους που είναι αποκλεισμένοι με τις ισχύουσες διατάξεις για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.