Πιθανό το σενάριο να ανοίξουν οι εκκλησίες υπό αυστηρούς περιορισμούς

Ακόμα και ο λιγότερο υποψιασμένος ξέρει ότι η επόμενη κουβέντα θα γίνει για το πώς και αν θα λειτουργήσουν οι ναοί τα φετινά Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη «δημοκρατία» το θέλει περισσότερο και από τους Μητροπολίτες. Για να μην έχει ακόμα έναν… πονοκέφαλο, όπως τους προηγούμενους μήνες. Το πιθανότερο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι να ανοίξουν οι ναοί με αυστηρούς περιορισμούς. Πάντα υπό την προϋπόθεση να μη γίνουμε έως τότε… Μπέργκαμο.

Οι περισσότεροι Μητροπολίτες -πάντοτε υπάρχουν οι εξαιρέσεις, φυσικά- σέβονται τον Τσιόδρα, άνθρωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην Εκκλησία και περιμένουν από εκείνον να ορίσει πώς θα λειτουργούν οι ναοί τα Χριστούγεννα.

Η πλάκα του Αρχιεπισκόπου, ο «Βλάσσης Άρμστρονγκ» και οι «πύργοι» που πέφτουν

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι θα γίνει φέτος με γάμους και βαφτίσεις – Έρχονται ανακοινώσεις

Τόνοι μελάνης και… διαδικτυακών αποτυπωμάτων δαπανήθηκαν προκειμένου να αναλυθούν τα σενάρια «διαδοχολογίας» όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Άνθρωποι από το περιβάλλον του μου λένε πως ειδικά μετά τον δύσκολο αγώνα με τον κορωνοϊό ο Ιερώνυμος έχει αρχίσει και κάνει «πλάκα» σε όλους τους δελφίνους -και τους… κολαούζους τους-, που αναθάρρησαν και τροφοδοτούσαν αυτά τα σενάρια.

Αν θα υπάρξει διαδοχή θα το αποφασίσει μόνον ο Θεός ή ο ίδιος ο Ιερώνυμος, μου λέει άνθρωπος που ξέρει τι συμβαίνει στο αρβανίτικο μυαλό του. Από πιέσεις και από δημοσιεύματα «ούτε τσιμπάει ούτε μασάει», μου ανέφερε σε άψογη αρβανίτικη διάλεκτο.

Δείτε ακόμα:  Επτά κατηγορίες κατά του 48χρονου που κατέβασε την ελληνική σημαία και μαχαίρωσε αστυνομικό

Η όλη ιστορία ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκαλυφθούν ποιοι είναι κοντά στον Αρχιεπίσκοπο πραγματικά και ποιοι είναι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους. Αυτός που πραγματικά ήταν κοντά στον Ιερώνυμο όσο λίγοι ήταν ο πιστός του οδηγός Βλάσσης, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε την προσωνυμία «Βλάσσης Άρμστρονγκ». Ήταν νυχθημερόν δίπλα στον Ιερώνυμο, φορώντας τη… στολή αστροναύτη που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Οι «πύργοι» (βλέπε προκαθήμενοι) που κρατούσαν γερά και δεν αναγνώριζαν την Εκκλησία της Ουκρανίας ο ένας μετά τον άλλο έχουν αρχίσει και πέφτουν και όλοι τάσσονται δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Άνθρωπος πολύ κοντά στα τεκταινόμενα του Φαναρίου, έλεγε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ξεχνά την «πλάτη» που έβαλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος όταν όλοι σφύριζαν αδιάφορα. Μετά τον Κύπρου, μου λένε πως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι στην αναγνώριση. Άλλοι πολύ σύντομα και άλλοι σε βάθος χρόνου.

Δείτε ακόμα:  «Σταμάτησαν, πυροβόλησαν την πόρτα, τον σκότωσαν και έφυγαν» - Τι λέει ο αδελφός του επιχειρηματία

Εξάλλου ο χρόνος στην Εκκλησία είναι σχετικός και δεν χρειάζονται βιασύνες. Οι μόνοι που «κλαίνε» είναι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, που μετά το αρχικό σοκ και την εκτόξευση απειλών έχει αντιληφθεί πως το παιχνίδι είναι χαμένο στην υπόθεση της Ουκρανίας. Οι ρωσόφωνες πηγές αναφέρουν πως ακόμα και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος διαφωνεί με την αυστηρή και αντιεκκλησιαστική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του.

newsbreak.gr