Ποιο κτίριο είναι σήμερα αυτό που επέβλεπαν Καρέζη – Αλεξανδράκης στο «Δεσποινίς Διευθυντής» (φωτό)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, μας έχει χαρίσει ατελείωτες στιγμές γέλιου και συγκίνησης. Κάποιες από τις παλιές ελληνικές ταινίες βέβαια έχουν ξεχωρίσει και κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές τους. Μια από αυτές τις ταινίες είναι και το «Δεσποινίς Διευθυντής» με την Τζένη Καρέζη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Και ποιος δε θυμάται και δεν έχει πει μια φορά την ατάκα «Γυρίσατεεεε;» που είπε η Τζένη Καρέζη στην προσπάθειά της να γίνει πιο γλυκιά στον Αλέκο Αλεξανδράκη. Και σε αυτή την ταινία όπως και σε πολλές άλλες υπάρχουν πληροφορίες, παρασκήνιο και λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε. Όπως για παράδειγμα, ποιο είναι σήμερα το κτήριο που φαίνεται να επιβλέπουν οι πρωταγωνιστές λόγω της δουλειάς τους. Για όντως επρόκειτο για μια αληθινή οικοδομή που κατασκευαζόταν τότε.

«Δεσποινίς Διευθυντής»: Η υπόθεση της ταινίας

Η Λίλα Βασιλείου (Τζένη Καρέζη) είναι μια πολιτικός μηχανικός η οποία αναλαμβάνει μια εξαιρετικά σημαντική και υπεύθυνη θέση. Είναι αυτή της διεύθυνσης μιας τεχνικής εταιρείας. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα προσηλωμένο στη δουλειά του που δεν βλέπει καν τους άντρες με άλλο τρόπο παρά μόνο ως συναδέλφους. Όλα αλλάζουν σταδιακά μετά από συμβουλές της ξαδέλφης της Αθηνάς και η ίδια καταλαβαίνει ότι εκτός από πολιτικός μηχανικός είναι και όμορφη γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν ενός πάρτι ξεδιπλώνει και την άλλη της πλευρά και εκδηλώνεται στον Αλέκο (Αλεξανδράκη), έναν απλό υπομηχανικό στην εταιρεία, ο οποίος όμως της αρέσει σαν άντρα. Εκείνος εκπλήσσεται αλλά δεν αργεί να καταλάβει τις επιθυμίες της προϊσταμένης του και να ανταποκριθεί.

Ποιο κτίριο είναι σήμερα αυτό που επέβλεπαν Καρέζη – Αλεξανδράκης στο «Δεσποινίς Διευθυντής»

Οι περισσότεροι έχουν δει πολλές φορές την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής». Όλοι, λοιπόν, θυμούνται τη σκηνή στην οποία Καρέζη και Αλεξανδράκης βρίσκονται στην οικοδομή την οποία επιβλέπουν και ελέγχουν τα σχέδια. Αυτό το κτίριο σήμερα υπάρχει και μάλιστα δεν είναι απλώς μια πολυκατοικία. Πρόκειται για το σημερινό 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς στην οδό Λεβίδου 42. Είναι το αρχαιότερο σχολείο της Κηφισιάς το οποίο έμελλε να πρωταγωνιστήσει όταν ήταν ακόμη στα σκαριά, στην παλιά ελληνική ταινία.

Μάλιστα σε κάποιες σκηνές φαίνονται τα γειτονικά σπίτια τα οποία αν δει κανείς σήμερα θα καταλάβει ότι έχουν αλλάξει πολύ λίγο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Αν τύχει και περάσετε απ’ έξω φέρτε στο μυαλό σας την ταινία και τις σκηνές που γυρίστηκαν κάποτε εκεί…

Πηγή φωτογραφίας: 1midschoolkifisia

news.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.