Ποιοι οδηγοί θα πρέπει να έχουν Σ αντί για Ν στο πίσω παρμπρίζ

Μια νέα κατηγορία νέων οδηγών είναι πλέον υποχρεωμένοι να τοποθετούν το Σ αντί του Ν στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου τους.

Όλοι οι ενήλικοι νέοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να έχουν ένα «N» στο πίσω παρμπρίζ του οχήματός τους.

Πλέον όμως είναι δυνατή η χορήγηση (προσωρινού) διπλώματος οδήγησης και σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Βέβαια, η απόκτηση διπλώματος οδήγησης στα 17 είναι υπό όρους, ο πιο βασικός των οποίων αφορά την υποχρεωτική ύπαρξη συνοδηγού, με την προϋπόθεση ότι,αυτός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια.

Οι οδηγοί με συνοδό υποχρεούνται να τοποθετήσουν στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου διακριτικό σήμα διαστάσεων 12 x15 εκ, το οποίο θα περιέχει το Κεφαλαίο γράμμα «Σ» στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, οι 17χρονοι οδηγοί επιτρέπεται να οδηγούν μόνο εντός της Περιφέρειας που κατοικούν, ενώ θα μπορούν να πάρουν το κανονικό δίπλωμα οδήγησης, μόνο εαν κατά τη διάρκεια του έτους που θα μεσολαβήσει μέχρι να κλείσουν τα 18, δεν εμπλακούν σε ατύχημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.