Πόλεμος στο Ισραήλ: Κραυγή αγωνίας από την μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

Η μητέρα της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής ομήρου της Χαμάς, ικέτευσε σήμερα «τους ηγέτες του κόσμου» για την απελευθέρωση της κόρης της, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ από μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», είπε η μητέρα της Μία, η Κερέν Σεμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

Η Κερέν Σεμ σημείωσε, σχετικά με βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο οποίο παρουσιάζεται η κόρη της, ότι «το βρήκε την ίδια ώρα με τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς να έχει προηγηθεί επαφή με την κυβέρνηση» του Ισραήλ.

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι μια εισβολή”, πρόσθεσε, αναφερόμενη στην πιθανότητα χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, “αλλά μόνον την κόρη μου. Ξέρω ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε.

Μέχρι τότε «δεν ήξερα αν ήταν ζωντανή ή νεκρή. Υπήρχε μια φήμη ότι είχε τραυματιστεί στον ώμο ή στο πόδι. Τραυματίστηκε στο χέρι. Χειρουργήθηκε. Δείχνει τρομοκρατημένη. Λέει ό,τι της λένε να πει. Ανησυχώ πολύ γι’ αυτήν», συνέχισε.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σκέφτομαι ότι θα τους φροντίζουν», πρόσθεσε.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση έγινε στο Ισραήλ. Αύριο αυτό θα γίνει στη Γαλλία και μεθαύριο στις ΗΠΑ. Έχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό εχθρό. Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να ελευθερώσει τους κρατούμενους», επέμεινε.

«Τώρα αυτή βρίσκεται στη Γάζα, δεν είναι η μόνη, υπάρχουν πολλοί ενήλικες, παιδιά, μωρά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όλοι μαζί οφείλουμε να σταματήσουμε αυτήν την τρομοκρατία», είπε ακόμη.

 

Το πρώτο βίντεο από την Χαμάς με 21χρονη όμηρο – «Είμαι η Μία, πάρτε με από εδώ»

Στη δημοσιότητα έδωσε η Χαμάς το πρώτο βίντεο μίας 21χρονης που κρατείται όμηρος. Πρόκειται για την Μία Σεμ, η οποία βρισκόταν στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ στο Ισραήλ, όπου σφαγιάστηκαν 260 άνθρωποι έπειτα από την εισβολή των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία τουλάχιστον 199 είναι οι όμηροι από το Ισραήλ, στα χέρια της Χαμάς. Μέχρι χθες στις 17:00 το απόγευμα, η Χαμάς είχε εκτοξεύσει 6.753 ρουκέτες στο Ισραήλ, από την 7η Οκτωβρίου.

Στο βίντεο διαρκείας ενός λεπτού που δημοσιεύτηκε στο Telegram, η Μία εμφανίζεται να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη για ένα τραύμα στο χέρι, προτού πει στην κάμερα ότι βρίσκεται στη Γάζα και παρακαλά για την απελευθέρωσή της.

«Είμαι η Μία Σεμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και έκανα χειρουργείο για περίπου 3 ώρες. Με φροντίζουν και μου δίνουν φαρμακευτική αγωγή, όλα είναι καλά. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό».

Καταδίκη Μακρόν

Ο πρόεδρος Μακρόν καταδίκασε σήμερα “την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους”, αφού είδε το βίντεο με την Μία Σεμ.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς», πρόσθεσε.

Αίθουσα κυβερνοπολέμου στο Τελ Αβίβ

Εκατοντάδες Ισραηλινοί ειδικοί της υψηλής τεχνολογίας έβαλαν κατά μέρος προσωρινά τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των Ισραηλινών που αγνοούνται μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η Καρίν Ναχόν, μια από τις επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής, δήλωσε ότι εθελοντές αναλύουν υλικό – συμπεριλαμβανομένων βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τη Χαμάς – για να βοηθήσουν στην αναγνώριση και τον εντοπισμό των πάνω από 1.000 ανθρώπων των οποίων εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη από τότε. Οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγεται την παραδίδουν στις ισραηλινές αρχές.

Με έδρα έξω από το Τελ Αβίβ, το κέντρο του κλάδου υψηλής τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ, οι εθελοντές δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο αρχηγείο όπου χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και την αναγνώριση προσώπου και φωνής για να βοηθήσουν στον εντοπισμό αυτών που αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς, ορισμένες φορές μέσω του ρουχισμού ή αναγνωρίσιμων στοιχείων.

“Η κυβέρνηση στηρίζεται αυτήν την ώρα στις πληροφορίες που έρχονται από αυτήν την αίθουσα”, σημείωσε η Ναχόν.

Φωτογραφίες από Ισραηλινούς που αγνοούνται βρίσκονται κρεμασμένες σε σειρές στους τείχους, υπενθυμίζοντας στους εθελοντές την αποστολή τους.

“Προσπαθούμε να κατανοήσουμε την κατάσταση του καθενός από τους αγνοούμενους και ακόμη έχουμε πάνω από χίλιους ανθρώπους που αγνοούνται”, τόνισε.

Οι εθελοντές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο.

Το Ισραήλ δεσμεύτηκε να εξαλείψει τη Χαμάς σε απάντηση στις επιθέσεις της, ενώ το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα προειδοποίησε ότι θα εκτελεί ομήρους σε απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα σε αμάχους χωρίς προειδοποίηση.

Η Χαμάς τώρα αφαιρεί υλικό από τις επιθέσεις της το οποίο είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, κάτι το οποίο δείχνει ότι γνωρίζει πως αυτά τα βίντεο αναλύονται για να συλλεγούν πληροφορίες, συνέχισε η Ναχόν.

“Η Χαμάς διαγράφει και αφαιρεί τα βίντεο που έχει αναρτήσει. Υπήρχε ένα απευθείας βίντεο (που έδειχνε) πως μπήκαν σε διάφορα δωμάτια σφαγμένων παιδιών, και φρικτές εικόνες”, πρόσθεσε.

“Αυτό που κάνουν τώρα είναι να πηγαίνουν σε ένα ένα βίντεο και να τα αφαιρούν , επειδή καταλαβαίνουν ότι βασικά το παρακολουθούμε και αναλύουμε τα βίντεο αυτά”, κατέληξε.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.