Πολιτικοί και επιχειρηματίες ήταν «στόχοι» της Πόλας Ρούπα – Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής


Γιάφκα με πυρομαχικά και κλεμμένα αυτοκίνητα εντόπισαν στον Άλιμο οι αστυνομικοί, που συνεχίζουν τις έρευνες μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.


Τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν πλαστές πινακίδες, βρέθηκαν σε κλειστό γκαράζ ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το γκαράζ αυτό είχε ενοικιαστεί από τον σύντροφο της Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ένα φέρεται να ανήκει στον Νίκο Μαζιώτη, ενώ φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο στην επίθεση στην Αμερικανική πρεσβεία.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της Ρούπα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έδιναν μάχη προκειμένου να εντοπίσουν εγκαίρως την γιάφκα της Πόλας Ρούπα όπως και άλλων μελών που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση.

Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο της Ρούπα

Χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών που πιθανολογείται ότι θα αποτελούσαν στόχο, βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη.

Παράλληλα, το laptop της έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να γίνουν γνωστά τα σχέδια της Ρούπα, αλλά και τα πρόσωπα που είχε στο στόχαστρό της.

Στην «ατζέντα» του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» βρέθηκαν ονόματα και διευθύνσεις σπιτιών πολιτικών, δημοσιογράφων, εταιρειών, πολύ γνωστών εφοπλιστών και επιχειρηματιών καθώς και διευθύνσεις οργανισμών.

Οι πρώτες αντιδράσεις από Ρούπα – Μαζιώτη

Όταν εισέβαλλαν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο σπίτι, η Ρούπα δεν αντέδρασε παρά μόνο ζήτησε να μην πειράξουν το παιδί. Μάλιστα, όπως αναφέρει η συλληφθείσα σε δήλωσή της, την οποία μεταβίβασε η αδελφή της, ξεκινά απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί της στην γιαγιά του και την θεία του.

Στην επιμέλεια του 6 χρόνου γιου του αναφέρεται σε γραπτή δήλωσή του και ο Νίκος Μαζιώτης μετά τη σύλληψη της συντρόφου του. Όπως αναφέρει ο Ν. Μαζιώτης «το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα». Παράλληλα, μεταξύ άλλων τονίζει πως «οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου».

Διαβάστε επίσης