Πολυιατρείο στην Αττική έκανε εμφυτεύσεις μαλλιών χωρίς την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού

Σημαντικές παραβάσεις εντόπισε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε πολυιατρείο στην Αττική, όπου γίνονταν εμφυτεύσεις μαλλιών.

Ειδικότερα, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ διενήργησε έλεγχο σε Πολυϊατρείο-Ιατρική Ετερόρρυθμη Εταιρεία, με αντικείμενο τη διαπίστωση παροχής ιατρικών πράξεων (εμφύτευση μαλλιών) από μη εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι:

Στο Δερματολογικό ιατρείο διενεργούνταν μεταμοσχεύσεις μαλλιών από μη εξειδικευμένο προσωπικό, κατά παρέκκλιση σχετικών Αποφάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ)

Λειτουργία του Δερματολογικού ιατρείου χωρίς την παρουσία του Επιστημονικά Υπεύθυνου Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου κατά παρέκκλιση της Βεβαίωσης Λειτουργίας Ιδιωτικού Δερματολογικού – Αφροδισιολογικού Ιατρείου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στην οποία αναφέρεται ότι ο/η επιστημονικά υπεύθυνος/η θα πρέπει να παρίσταται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φορέα και σε περίπτωση απουσίας του/της δεν θα λειτουργεί το Δερματολογικό- Αφροδισιολογικό ιατρείο. Ο/Η επιστημονικά υπεύθυνος/η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος εργαζόταν στην εταιρεία με καθεστώς Μερικής Απασχόλησης.

Η παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών από εργαζόμενο/η που δεν διέθετε άδεια άσκησης επαγγέλματος κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Η έκθεση ελέγχου διαβιβάστηκε:

Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να ασκήσει τις κατά νόμο διοικητικές και πειθαρχικές αρμοδιότητές του

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτή.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.