Πορεία καλλιτεχνών προς το Μαξίμου για την εξίσωση των πτυχίων τους με αποφοίτων λυκείου

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν σωματεία καλλιτεχνών αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το Προεδρικό Διάταγμα, ζητώντας την απόσυρσή του. Προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19/1) έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε κινητοποίηση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και συλλόγων σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των αποφοίτων λυκείων.

Μαζική πορεία πραγματοποιήθηκε και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου δεκάδες καλλιτέχνες αντιτίθενται στην έκδοση του προεδρικού διατάγματος 85/2022.

Αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα στη γραμματεία του πρωθυπουργού καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός.

Τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος, ο κ. Κώστας Κεχαγιόγλου, επιτροπή των καλλιτεχνών θα συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενώ στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της
“Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά μεγάλη και πολύ επιτυχημένη κινητοποίηση της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της, με τη συμμετοχή μαθητών από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σπουδαστών Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και Επαγγελματιών του Κλάδου. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατέληξε με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μαζικότητα και ζωντάνια.

Είμαστε στο δρόμο και επιμένουμε περισσότερο από έναν μήνα μετά την έκδοση του Π.Δ. 85/2022, το οποίο φέρνει τεράστιες ανατροπές στη ζωή μας. Δέκα ημέρες μετά τη Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και η Κυβέρνηση στην ουσία δεν προτείνει καμία λύση στο πρόβλημα, η οποία είναι πρόθυμη να συνομιλεί με τα Κολλέγια, αλλά όχι με τους εργαζόμενους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να φέρουν αποτελέσματα για τους καλλιτέχνες, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 οργανώνουμε νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:00, την ώρα που έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.”

Παίρνουν θέση οι διδάσκοντες του Εθνικού θεάτρου
“Ο Σύλλογος Διδασκόντων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 13:00, στον χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Σχολείον της Αθήνας- Ειρήνη Παπά (Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο-Πειραιάς).

Στόχος της συνέντευξης είναι να ανακοινωθεί η θέση του Συλλόγου Διδασκόντων όπως και οι πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει σε σχέση με το Π Δ 85 της 17ης/12/2022 και τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Σχολής από τον Σύλλογο Σπουδαστών/Σπουδαστριών της Δραματικής Συλλογής του Εθνικού Θεάτρου.

Αναμένουμε την παρουσία σας.”

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.