Πόρτο Ράφτη: Αυτή είναι η επικίνδυνη παραλία Πανόραμα -Ο βράχος έτοιμος να πέσει (φωτό)

Αποκλεισμένη παραμένει η παραλία στη θέση «Πανόραμα» στο Πόρτο Ράφτη, λόγω του βράχου που χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνος για πτώση.

Το ενδεχόμενο της αποκόλλησης του βράχου στην παραλία του Πόρτο Ράφτη σήμανε συναγερμό στην Πολιτική Προστασία του δήμου Μαρκοπούλου -που ταυτόχρονα δίνει «μάχη» και με πυρκαγιά.

Υστερα από τις επισημάνσεις ειδικών, η Πολιτική Προστασία του δήμου Μαρκοπούλου παρενέβη και ειδοποίησε το αρμόδιο Λιμεναρχείο, το οποίο με τη σειρά του προέβη στην εκκένωση και «σφράγιση» της συγκεκριμένης παραλίας στο Πόρτο Ράφτη, που βρίσκεται δίπλα στη δημοφιλή παραλία Αυλάκι.

Δείτε ακόμα:  Ολονύχτιος αγώνας από την Πολιτική Προστασία Ραφήνας, μέσα στα χαλάσματα στην Εύβοια (φωτό)

Εκκληση από τον δήμο για την παραλία στο Πόρτο Ράφτη

Παράλληλα, ειδοποιήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, για την περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην παραλία «Πανόραμα» όπου βρίσκεται ο επικίνδυνος βράχος.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης απηύθυνε «κατεπείγουσα έκκληση σε δημότες και συμπολίτες για κοινοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης καθώς και τη συνειδητοποίηση της ανάγκης κανείς συμπολίτης ή παραθεριστής, τουλάχιστον για τις επόμενες 10 ημέρες, να μην κάνει μπάνιο, στην συγκεκριμένη παραλία του Πόρτο Ράφτη, μέχρι να αποκατασταθεί η αναγκαία ασφάλεια».

Δείτε ακόμα:  Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Ωρωπού

Πηγή: iefimerida.gr