Την έντονη αγανάκτησή της για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πόρτο Ράφτη, και τα οποία ήρθαν ξανά στην επιφάνεια με αφορμή τη χθεσινή βροχόπτωση, εξέφρασε με ανάρτησή της η κα Άννα Μαρία Αναστασίου.
Με αιχμηρό και σαρκαστικό λόγο, η κάτοικος της περιοχής περιγράφει μια καθημερινότητα γεμάτη ελλείψεις και δυσλειτουργίες, αναδεικνύοντας προβλήματα που, όπως τονίζει, δεν σχετίζονται μόνο με ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά αποτελούν μόνιμη κατάσταση.
Στην ανάρτησή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είτε βρέχει είτε όχι, οι κάτοικοι μένουν χωρίς ρεύμα, ενώ κάνει λόγο για αποχέτευση που καταλήγει στους δρόμους, σπασμένους σωλήνες και συχνές διακοπές υδροδότησης, είτε λόγω βλαβών είτε λόγω έργων. Όπως σημειώνει, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα της χαμηλής πίεσης νερού είναι έντονο, ενώ υπάρχουν και περίοδοι που το νερό κόβεται χωρίς προφανή αιτία.
Παράλληλα, η κα Αναστασίου επισημαίνει το χρόνιο πρόβλημα της καθαριότητας, με σκουπίδια να συσσωρεύονται όλο τον χρόνο και να κατακλύζουν τους δρόμους της περιοχής, καθώς και την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, με λακκούβες να δημιουργούν κινδύνους για οδηγούς και πεζούς.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στα δημοτικά τέλη, υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη πληρώνουν από τα υψηλότερα στην Αττική, χωρίς όμως, όπως τονίζει, να λαμβάνουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες. «Ήμαρτον», καταλήγει στην ανάρτησή της, εξηγώντας πως όλα τα παραπάνω την οδηγούν στο να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει από την περιοχή.
Η ανάρτηση της κατοίκου αντικατοπτρίζει τη δυσαρέσκεια πολλών πολιτών, οι οποίοι κάνουν λόγο για χρόνια προβλήματα υποδομών και ζητούν ουσιαστικές λύσεις από τους αρμόδιους φορείς, ώστε το Πόρτο Ράφτη να αποκτήσει την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοί του.
















































