Πόρτο Ράφτη: Το “αόρατο” έγκλημα!

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα Birds of Porto Rafti για τα βεγγαλικά

Δυστυχώς η κρίσιμη περίοδος της αναπαραγωγής των προστατευόμενων βουβόκυκνων συμπίπτει με τους εορτασμους του Πάσχα.


Το πιθανότερο είναι τα βεγγαλικά να διακόπτουν την ευαίσθητη ωοτοκία τους (και να προκαλούν συσσωρεύτικα προβλήματα υγειας) και για αυτό να μην έχουμε γεννήσεις τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη στιγμή μπορεί κύκνοι να έχουν φτιάξει 🪺 Τώρα πλέον ξέρουμε ότι οι εκκωφαντικοί θόρυβοι των βεγγαλικών είναι κακοποίηση σύμφωνα με το νόμο.

Επομένως ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας δεν πρέπει να επιτρέψει να σκάσουν τα συμβατικά βεγγαλικά.

Και αν αναρωτιόμαστε, γιατί ακόμα οι κύκνοι είναι υγιείς;

• Η κώφωση δεν φαίνεται: Ένα πουλί που έχει χάσει το 30% ή το 50% της ακοής του μοιάζει ακριβώς ίδιο με ένα υγιές. Όμως, δυσκολεύεται να ακούσει τους θηρευτές ή τα μικρά του.

• Η καρδιά τους: Οι μελέτες δείχνουν ότι ο καρδιακός ρυθμός παραμένει στα ύψη για ώρες μετά τα βεγγαλικά. Αυτό μειώνει το προσδόκιμο ζωής τους, αλλά δεν τα σκοτώνει ακαριαία.

Το “αόρατο” έγκλημα:
Οι ενήλικοι κύκνοι είναι σκληρά πουλιά. Αντέχουν. Τα αυγά και οι νεοσσοί όμως όχι.
• Αν η μάνα τρομάξει και φύγει από τη φωλιά για 15 λεπτά μέσα στη νύχτα, τα αυγά μπορεί να κρυώσουν και το έμβρυο να πεθάνει.

Επίσης σε νεότερη ανακοίνωση αναφέρεται πως οι Κύκνοι και ο Τάκης αγνοούνται

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.