Πώς δρούσε η οργάνωση που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ και συμμετείχε ο γνωστός τράπερ (φωτό & βίντεο)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποία διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τροχό κοπής και εκρηκτικές ύλες.

Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ένας γνωστός τράπερ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη, ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, και συνελήφθησαν.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Οι δράστες προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια μετέβαιναν σε επαρχιακές πόλεις και, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής μετάλλων ή τοποθετώντας εκρηκτικές ύλες, παραβίαζαν Α.Τ.Μ. με σκοπό να αφαιρέσουν τα χρήματα που περιείχαν.

Τα άτομα αυτά έχουν τεχνογνωσία όσον αφορά στα εκρηκτικά και επέλεγαν τον χρόνο και τον τόπο που θα «χτυπήσουν» με πολύ προσοχή.

Για την αποφυγή της ταυτοποίησης και σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες κατά την τέλεση των πράξεων, ενώ στη συνέχεια πυρπολούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ή τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες.

«Ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας, όπου δραστηριοποιούνταν ο τράπερ, ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο.

Εμπλέκονται σε περισσότερες από 10 εκρήξεων ΑΤΜ

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Η δράση τους έλαβε τέλος μετά και από διάρρηξη που έκαναν σε τράπεζα στην Ερμιόνης Αργολίδας, απ΄όπου αφαίρεσαν το ποσό των 198.515 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τα μέλη της οργάνωσης εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του ορμητηρίου και συνελήφθησαν, ενώ συνολικά από σωματικές έρευνες και έρευνες σε οχήματα, οικίες και στο ορμητήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

206.570 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ
ένα κιλό και 518 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης
πολεμικό τυφέκιο τύπου M16
πιστόλι,
φυσίγγια
τέσσερις πυροκροτητές
πυραγωγό σχοινί
εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων
μεταλλικός τροχός κοπής
διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι χρώματος
ρουχισμός, φακοί κεφαλής
κινητά
κλειδιά οχημάτων

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών, για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού εντός της οικίας του, την οποία επισκεπτόταν συχνά ο εν λόγω δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- πιστόλια και πλήθος φυσιγγίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες και όπλα, πλαστογραφία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.