Πώς εξελίσσεται το project της παραλίας Βάρκιζας

Την απόφαση να παραχωρήσει την εκμετάλλευση της παραλίας Βάρκιζας τουλάχιστον για τις σεζόν 24/25 και 25/26 σε εξιδεικευμένους συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση χώρων μαζικής εστίασης και τουρισμού, όντας η ίδια εγγυήτρια για την καλή λειτουργία συμμετέχοντας στην εταιρεία Διαχείρισης Εκμετάλλευσης έλαβε η Black Wave Varkiza, εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Γιαννακόπουλου.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρακολουθεί στενά το υπό σύνταξη master plan για την επένδυση που σχεδιάζει η εταιρεία για την ολική αναβάθμιση του συγκεκριμένου ακινήτου καθώς την εκτέλεσή του και όχι στην διαχείριση της παραλίας για τις σεζόν που αναφέρθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Back Wave Varkiza σε συνέχεια της συμφωνίας μίσθωσης της παραλίας Βάρκιζας για 25 έτη που είχε υπογράψει στις 29 Νοεμβρίου 2023με τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ανέλαβε πέρα από το υψηλό κόστος μίσθωσης, την υποχρέωση για την πραγματοποίηση επένδυσης άνω των 3.000.000,00€ με στόχο την ολική αναβάθμιση του ακινήτου. Επί του οποίου ουδεμία επένδυση έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 15 έτη.

To master plan…

Παράλληλα, η Black Wave Varkiza δεσμεύθηκε πως η επένδυση θα ανέλθει σε οποιοδήποτε ποσό είναι απαραίτητο προκειμένου να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά της παραλίας και να αποδοθεί στους κατοίκους τη Αττικής στο επίπεδο που πρέπει, όπου βάση του νέου προϋπολογισμού, το ύψος της συνολικής επένδυσης θα ξεπεράσει τα 15.000.000,00€.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μελέτης, των εγκρίσεων και των απαιτούμενων εργασιών, το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ετών.

… και η ανοιχτή παραλία

Αναλυτικά, η εκπόνηση του master plan ανάπτυξης από μεγάλο οίκο εξειδικευμένο στην ανάπτυξη ανάλογων Projects έχει χρόνο υλοποίησης τουλάχιστον 6 μήνες, η απόκτηση των αναγκαίων αδειών σε επίπεδο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού έχει χρόνο υλοποίησης τουλάχιστον 10-12 μήνες καθώς και η εκτέλεση των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών απαιτεί τουλάχιστον 12-18 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάση συμβατικής υποχρέωσης η παράλια πρέπει να παραμένει ανοικτή για τους πολίτες κατά την Κολυμβητική περίοδο ήτοι από Ιούνιο έως Οκτώβριο.

ot.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.