Πώς έπεσε η αυλαία για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Το παρασκήνιο της συνεδρίασης του ΣΕΗ

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του το ΣΕΗ όσον αφορά το τσουνάμι καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο και έχει δημιουργήσει απίστευτους κλυδωνισμούς. Την περασμένη Δευτέρα, συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο εξέτασε τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ληφθεί η αρχική απόφαση για τη διά βίου διαγραφή του Π. Φιλιππίδη από το ΣΕΗ, το αρμόδιο όργανο δεν έχει προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει εξασφαλίσει η «R»,το Πειθαρχικό Συμβούλιο όντως εξέτασε τις καταγγελίες εναντίον του Π. Φιλιππίδη και ψήφισε υπέρ της διά βίου διαγραφής του, κάτι όμως που μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Ο λόγος της καθυστέρησης της ανακοίνωσης έχει να κάνει με τυπικές εσωτερικές διαδικασίες του σωματείου των ηθοποιών, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, αξίζει να επισημανθεί ότι, πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις, η απόφαση για διά βίου διαγραφή θα πρέπει να επικυρωθεί και από το νομικό τμήμα του ΣΕΗ. Στόχος του σωματείου είναι να εξεταστούν οι φάκελοι που έχει στα χέρια του και να αποφασίσει για όλες τις καταγγελίες κατά των μελών του, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων κατά του Γιώργου Κιμούλη για βίαιη συμπεριφορά, έτσι ώστε να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης και οι ηθοποιοί να γυρίσουν σελίδα. Η αναστάτωση Στην ακροαματική διαδικασία του Πειθαρχικού, που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, δεν προσήλθαν ούτε ο Π. Φιλιππίδης ούτε ο δικηγόρος του. Αντ’ αυτού, παρέστη συνεργάτις του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον ηθοποιό, η οποία μάλιστα ζήτησε να δοθεί μια χρονική παράταση στην εξέταση της υπόθεσης, αφού ο δικηγόρος του εκτάκτως χρειάστηκε να δώσει το «παρών» σε άλλη δίκη εκτός Αττικής. Ενώ περνούσε η ώρα, η συνεργάτις αιτήθηκε περαιτέρω πίστωση χρόνου, ώστε να προλάβει να προσέλθει ο δικηγόρος του Π. Φιλιππίδη. Εντέλει, όμως, τον εκπροσώπησε εκείνη, αφού το Πειθαρχικό δεν μπορούσε να δώσει άλλη αναβολή στην εξέταση του φακέλου του γνωστού ηθοποιού.

Δείτε ακόμα:  Άγριες Μέλισσες: Τα σκοτεινά μυστικά που θα "στοιχειώσουν" το Διαφάνι

Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, προκλήθηκε μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και αναστάτωση, αφού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κανείς δεν γνώριζε με ποιο τρόπο θα εκπροσωπηθεί ο γνωστός ηθοποιός. Υπενθυμίζεται πως αρχικά τον Π. Φιλιππίδη κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για εργασιακό εκφοβισμό. Στη συνέχεια, όμως, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ έφτασαν και άλλες καταγγελίες. Μάλιστα, τρεις από αυτές αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρές και οδήγησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Π. Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Η πρώτη καταγγελία αφορά περιστατικό που συνέβη το 2008 στο καμαρίνι του Π. Φιλιππίδη στο θέατρο «Ηβη», όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιο ρόλο. Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται πως αρχικά αφορούσε απόπειρα βιασμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Οι δύο απόπειρες βιασμού τελέστηκαν το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» και το 2014 στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχομένου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ τις επόμενες εβδομάδες ο Π. Φιλιππίδης αναμένεται να περάσει την πόρτα του ανακριτή. Μέχρι σήμερα, ο γνωστός ηθοποιός έχει δώσει τις εξηγήσεις του στη Δικαιοσύνη με έγγραφα υπομνήματα.

Δείτε ακόμα:  «Ο Φιλιππίδης δεν είχε δικαίωμα να οδηγηθεί εν κρυπτώ στον ανακριτή. Δεν υπάρχουν μυστικά ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»

Της ΚΟΡΥΝΑΣ ΜΑΝΤΑΓΑΡΗ

enikos.gr