Πως προχωρούν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο


Μεγαλώνει η Αττική Οδός, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να αναφέρει ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τις επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα.

Στα μεγάλα οδικά έργα που θα διαμορφώσουν τον νέο οδικό χάρτη της Αττικής και θα βάλουν τέλος στο κυκλοφοριακό χάος, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 5ο Autoforum.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε περιοχές οι οποίες σήμερα είναι απομονωμένες.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα Πικέρμι: Σε διασπορά τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας - Όλοι σε επιφυλακή! (φωτό)

Δύο από τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού αφορούν τις περιοχές του Λαυρίου και της Ραφήνας, με τον υπουργό να επισημαίνει ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για την έναρξη εργασιών.

Από τη μία πλευρά θα έχουμε συνέχιση του αυτοκινητοδρόμου προς το λιμάνι της Ραφήνας με παράκαμψη της Λ. Μαραθώνος και των πολυάριθμων φαναριών, και από την άλλη θα γίνει η διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου από το Μαρκόπουλο έως το λιμάνι του Λαυρίου.

Σημειώνεται, δε, ότι σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υφυπουργού, αρμοδίου για θέματα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, οι ανωτέρω επεκτάσεις θα περιλαμβάνουν και τη γραμμή του προαστιακού, για τη σύνδεση των δύο βασικών λιμανιών με μέσα σταθερής τροχιάς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον συγκοινωνιακό χάρτη.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Μεγάλη επιχείρηση της Τροχαίας - Δεν έμεινε πινακίδα στην Ευβοϊκού - Που «έπεσαν» κλήσεις (φωτό)

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τις επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα, προβλέπεται επέκταση της Αττικής Οδού τόσο (Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού) προς Λ. Βουλιαγμένης όσο και στην Εθνική Οδό μέσω του νέου τμήματος της Λ. Κύμης.

Το τελευταίο θα αφορά τη δημιουργία ενός νέου τμήματος αυτοκινητοδρόμου -ανάσα που θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό στο βόρειο κυρίως κομμάτι της Αττικής, αποσυμφορίζοντας την έξοδο της Αττικής Οδού στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, όπου καθημερινά παρατηρείται κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Δείτε ακόμα:  "Πορτοκαλί" συναγερμός για φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι & Αν. Αττική - Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Οχυρό & Βαλανάρη!

Το εν λόγω έργο αφορά έναν κλειστό σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, συνολικού μήκους 4,2 χιλιομέτρων, ο οποίος θα ενώνει την έξοδο της Λεωφόρου Κύμης με τον κόμβο Καλυφτάκη της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε, εκτός του κύριου αυτοκινητοδρόμου, έργα ανάπλασης τόσο Δήμο Πεύκης όσο και στην περιοχή Λυκόβρυσης.

carandmotor.gr