Πώς θα διατεθούν κενά σπίτια σε ανέργους, φοιτητές και νέα ζευγάρια – Τα δύο προγράμματα που έρχονται

Σπίτια με χαμηλότερο ενοίκιο θα δοθούν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εξήγησε σήμερα ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης στο OPEN. Τα δύο προγράμματα και τι θα προσφέρουν.

Αρχικά, ενα πιλοτικό πρόγραμμα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορά κατοικίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα έρθει ως επιδότηση σε ιδιοκτήτες ώστε να φτιάξουν το σπίτι και με πολύ χαμηλό ενοίκιο να δοθεί σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά συνολικά 100 οικογένειες και το ενοίκιο θα είναι κάτω του κόστους που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, όπως αναφέρει ο κ. Σταμάτης.

Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται «Στέγαση και Εργασία» και αφορά σε 33 δήμους. «Είναι από κρατικούς πόρους και αφορά 800 ανθρώπους που μέσω της διαδικασίας βρίσκουν στέγη, ψυχοκοινωνική στήριξη και εργασία», δήλωσε ο ίδιος.

«Αυτό θα μειώσει την αστεγία σε όλη τη χώρα κατά 70%, στα επόμενα τέσσερα χρόνια» είπε και εξήγησε ότι «δουλειά θα αναλαμβάνει να βρίσκει στον άνεργο ο ΟΑΕΔ».

Ταυτόχρονα, ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγησε ότι σε όλα αυτά τα προγράμματα «τον πρώτο λόγο τον έχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Το πρώτο μέρος δηλαδή που θα πρέπει να απευθυνθεί ένας πολίτης, θα είναι ο δήμος τους. Μετά, αυτομάτως, θα έρχεται και η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.