Πόσα χρήματα δικαιούται κάθε οικογένεια από το Market Pass – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Μικρή παράταση παίρνει κατά πληροφορίες η έναρξη των αιτήσεων για το Market Pass καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους στη σχετική πλατφόρμα, από τις 20 Φεβρουαρίου. Δεν αλλάζει ωστόσο κάτι στον προγραμματισμό για τις πληρωμές οι οποίες αναμένεται να γίνουν ως και τις 10 Μαρτίου, είτε στην άυλη κάρτα που μπορεί να επιλέξει ο δικαιούχος, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Εάν πρόκειται για άυλη κάρτα θα κατατεθούν δύο μήνες, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος αν πρόκειται για λογαριασμό θα δοθούν τρεις μήνες. Και κάθε μήνα θα προστίθεται το ποσό στην άυλη κάρτα, όπως έχει διευκρινίσει ο κ. Παπαθανάσης. Παράλληλα, εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα τον Μάρτιο μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και τον Απρίλιο και στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί μια παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά. Εκτός από σούπερ-μάρκετ τα λεφτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις λαϊκές αγορές, σε όσους έχουν POS.

Η σχετική πλατφόρμα όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το Market Pass αναμένεται να βρίσκεται στο vouchers.gov.gr όπως και άλλες αντίστοιχες για έκτακτες ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η ενίσχυση θα είναι ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε:

σουπερμάρκετ
φούρνους
μίνι-μάρκετ
οπωροπωλεία
κρεοπωλεία
ιχθυοπωλεία
γαλακτοπωλεία
καταστήματα λιανικής τροφίμων

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές. Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.