Πόσα χρόνια θα ζήσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2022

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα δεδομένα του προηγούμενου αιώνα, ενώ για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2022, προβλέπεται μακροζωία, ξεπερνώντας τα 90 έτη.

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών της Γαλλίας (Insee), η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, υπολογίζεται ότι τα κοριτσάκια που γεννήθηκαν φέτος έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής 93 χρόνια, ενώ τα αγοράκια 90 χρόνια.

Για τους Γάλλους ηλικίας 20 ετών φέτος, το προσδόκιμο είναι μικρότερο: Στα 91 χρόνια για τις γυναίκες και στα 88 χρόνια για τους άνδρες. Επίσης, η μέση ηλικία θανάτου των γυναικών και των ανδρών που κλείνουν τα 50 φέτος, υπολογίζεται στα 89 και στα 85 αντίστοιχα.

Αυτές οι προβλέψεις δεν βρίσκονται στο ίδιο μητρώο με το στιγμιαίο προσδόκιμο ζωής, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στη δημογραφική έκθεση INSEE, το οποίο το 2021 ήταν 85,4 έτη για τις γυναίκες και 79,3 έτη για τους άνδρες.

Το στιγμιαίο προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται από τα στοιχεία θνησιμότητας του εξεταζόμενου έτους, ενώ το προσδόκιμο ζωής της γενιάς του 2022 υπολογίζεται από τις προβλέψεις δεδομένων θνησιμότητας.

Το προσδόκιμο ζωής ανά γενιά φαίνεται να εξελίσσεται πιο γρήγορα για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες: «Οι γυναίκες που γεννήθηκαν μεταξύ 1950 και 1990 θα μπορούσαν να κερδίσουν 2,1 χρόνια για κάθε δέκα χρόνια γέννησης» , σε σύγκριση με «3,1 χρόνια» για τους άνδρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη INSEE, σχεδόν όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2022 θα φτάσουν την ηλικία των 65 ετών, σε σύγκριση με το 91% των γυναικών και το 84% των ανδρών που γεννήθηκαν το 1970. Η πιθανότητα δε για όσους γεννήθηκαν το 1940 ήταν στο 81% για τις γυναίκες και στο 69% για τους άνδρες

Για τη δημιουργία αυτής της μελέτης, το Ινστιτούτο χρησιμοποίησε ένα κεντρικό σενάριο πληθυσμιακών προβολών. Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στην απογραφή πληθυσμού.

«Οι πληθυσμιακές προβλέψεις 2021-2070 συνίστανται στην εκτίμηση του πληθυσμού ανά φύλο και ηλικία την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους στη Γαλλία», διευκρινίζει το INSEE.

Πηγή: Le Monde

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.