Πόσο μειώνονται οι προμήθειες στα POS – Το σχέδιο των τραπεζών

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έθεσε το προηγούμενο διάστημα το εν λόγω θέμα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, που φαίνεται να δεσμεύθηκε ότι θα επανεξετάσει τι περιθώριο υπάρχει για να μειωθούν οι χρεώσεις στη χρήση POS για συναλλαγές μικρής αξίας

Έρχονται αλλαγές στις προμήθειες των τραπεζών από τις «μικρές» συναλλαγές που κάνουν οι καταναλωτές με τη χρήση POS στα ATM. Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τράπεζες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε «κούρεμα» μετά και την υποχρεωτική εγκατάσταση των συσκευών σε 35 κλάδους λιανικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αντιδράσεις για τις προμήθειες των τραπεζών με αρκετούς κλάδους όπως οι περιπτερούχοι να… γκρινιάζουν, καθώς – όπως λένε – σε πολλές περιπτώσεις αγορών (όπως για τσιγάρα) «μπαίνουν» μέσα οικονομικά.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έθεσε το προηγούμενο διάστημα το εν λόγω θέμα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, που φαίνεται να δεσμεύθηκε ότι θα επανεξετάσει τι περιθώριο υπάρχει για να μειωθούν οι χρεώσεις στη χρήση POS για συναλλαγές μικρής αξίας.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των τραπεζών

Το νέο πλαίσιο των τραπεζών, που αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάρτιο, προβλέπει «κούρεμα» των προμηθειών έως 50%, στο σκέλος που τις αφορά. Πάντως, περίπτερα και ψιλικατζίδικα έχουν περιθώριο να εγκαταστήσουν τα POS, τα οποία ήδη θα πρέπει να έχουν παραγγείλει (μέχρι χθες) έως το τέλος Μαρτίου. Στην αντίθετη περίπτωση, με τα σημερινά δεδομένα απειλούνται από την 1η Απριλίου με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.