Πόσο θα κοστίσει η στέψη του βασιλιά Καρόλου στους Bρετανούς;

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ σήμερα για την ιστορική στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ , η οποία θα κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες.

Ποιος θα καλύψει τα έξοδα της τελετής;

Διαβάστε παρακάτω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κόστος της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Το κόστος της στέψης έχει κρατηθεί κρυφό και το συνολικό ποσό είναι απίθανο να αποκαλυφθεί σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, η πολυτελής τελετή θα κοστίσει μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων λιρών (63 έως 126 εκατομμυρίων δολαρίων), χωρίς το κόστος των μέτρων ασφαλείας.

Το Τμήμα Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού είπε στο BBC ότι «δεν είναι σε θέση να δώσει το κόστος ή την ανάλυση της χρηματοδότησης» μέχρι την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι τα «αληθινά στοιχεία» για τη στέψη «θα κοινοποιηθούν σε εύθετο χρόνο» που κάποιοι τοποθετούν τον Ιούνιο. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος είπε ότι μια εθνική εκδήλωση όπως αυτή «προσελκύει τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον», άρα και έσοδα.

Η τελετή για τον Κάρολο Γ΄ έχει περιοριστεί στους 2.300 καλεσμένους, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 8.000 άτομα που παρευρέθηκαν στη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ το 1953.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν επίσης πει ότι βρέθηκαν «αποτελεσματικότητα» σε βασικούς τομείς, όπως η επαναχρησιμοποίηση πολλών τελετουργικών στοιχείων αντί για την ανάθεση νέων.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.