Πόσο θα κοστίσει το Photo Climate Vision, που δεν θα γίνει τελικά στη Ραφήνα;

Τύφλα να χουν τα γατόσπιτα

Δεν θα γίνει τελικά στη Ραφήνα το Photo Climate Vision, όπως μας ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τρίτη ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Ραφήνας, τελικά η Εναρκτήρια Εκδήλωση του έργου Photo Climate Vision θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 15:00 στον Πολυχώρο Escape Athens.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως, όπως αναγράφει και η αφίσα της εκδήλωσης, το έργο αυτό είναι συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ!!!

Το έργο  εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» του χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023.

Το έργο υλοποιείται από το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση και τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Το «Photo Climate Vision» είναι μια πρόταση διοργάνωσης φεστιβάλ φωτογραφίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, το οποίο επιχειρεί να εξηγήσει το πώς αυτή γίνεται αντιληπτή στις πόλεις που ζούμε.

Σκοπός της πρότασης είναι:

1) να αναδειχτούν οι κλιματικές προκλήσεις μέσα από ένα καλλιτεχνικό ταξίδι με αφετηρία τις περιοχές προέλευσης των μελών των ομάδων – στόχου και κατάληξη τις γειτονιές των πόλεων στις οποίες ζουν, για να παρουσιάσουν ό,τι τους συναρπάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει σε σχέση με το κλίμα και

2) να προωθηθεί μια καλή πρακτική ένταξης των προσφύγων/ μεταναστών σε τοπικό επίπεδο υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος του PhotoClimateVision είναι ο συνδυασμός της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη διάδοση επιστημονικά αξιόπιστων πληροφοριών και ευαισθητοποίηση των μελών των ομάδων – στόχου σχετικά με την κλιματική δράση.

Ομάδες – στόχοι των εκπαιδευτικών επιστημονικών και καλλιτεχνικών ενεργειών είναι οι πρόσφυγες/μετανάστες και οι ενεργοί πολίτες.

Τύφλα να χουν τα γατόσπιτα

Αναγνώστης του irafina.gr, που επισήμανε και εκείνος το κόστος του έργου αυτού σχολίασε “Τύφλα να χουν τα γατόσπιτα”

Δείτε την ανάρτηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου όπου και παρουσιάζεται το αναλυτικό πρόγραμμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.