Πότε θα πληρωθεί το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022

Έκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ ως «Δώρο Πάσχα 2022» θα δοθεί σε τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας και οι υπέρμετρες αυξήσεις.

Το συγκεκριμένο επίδομα είναι το δεύτερο από τα συνολικά τρία μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και αναμένεται να πληρωθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και, συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 21 Απριλίου 2022. Σημειώνεται ότι το Πάσχα πέφτει στις 24 Απριλίου.

Το ποσό -με πιθανότερο σενάριο τα 250 ευρώ- θα δοθεί σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με το μοντέλο να διαμορφώνεται ανάλογα με εκείνο που δόθηκε κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Οι 4 κατηγορίες δικαιούχων είναι οι εξής:

Χαμηλοσυνταξιούχοι
Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
Άτομα με αναπηρία
Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, φαίνεται πως μένουν εκτός οι μακροχρόνια άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Ποιοι θα πάρουν «κουπόνι βενζίνης»

Ένα έξτρα επίδομα θα δοθεί σε ορισμένους δικαιούχους. Πρόκειται για το «κουπόνι βενζίνης», το οποίο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, θα χορηγηθεί με εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια.

Ο ίδιος ανέφερε πως θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, «ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία».

Ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

Ως προς στο πώς θα δοθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως «δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση “πυρηνικής φυσικής” ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες».

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.