“Που Χάθηκες, Μπερναντέτ”, από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ Ραφήνας

Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που της λείπει είναι η περιπέτεια.

Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 13χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα για να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της. Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα, Boyhood) καθοδηγεί τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Δείτε ακόμα:  «Η Κληρονομιά» στο "Από Μηχανής Θέατρο"

Το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρία Σεμπλ κυκλοφόρησε το 2012 και το 2013 η Annapurna Pictures και η Color Force εξασφάλισαν τα δικαιώματα και έτσι μια μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ήταν ήδη στα σχέδια. Έφτασε τότε η στιγμή που το project πέρασε από τα χέρια του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο οποίος δήλωσε γοητευμένος από την ιστορία. «Είναι ένα σύνθετο πορτρέτο μιας ώριμης γυναίκας που ενώ τυγχάνει να είναι διάνοια, δεν εξασκεί την τέχνη της», ισχυρίζεται ο Λινκλέιτερ. «Η Μπερναντέτ είναι ένα μαγευτικό πρόσωπο, μια δυναμική γυναικεία παρουσία που είναι ταυτόχρονα και η ‘’φωνή’’ πολλών ανθρώπων. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία είναι η δυσκολία ενός καλλιτέχνη ή κάποιου ατόμου που δημιουργεί να συνεχίσει να δημιουργεί εξαιτίας κάποιων παραγόντων».

Δείτε ακόμα:  «Φαίδρα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο θέατρο Προσκήνιο

Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ως έμπειρος δημιουργός πολλών αγαπημένων ταινιών, μπόρεσε και εντόπισε τις βασικές θεματικές του βιβλίου που ενδιαφέρουν το κοινό. Ο ίδιος λέει: «Η ιστορία αυτή στοχεύει σε κάτι που μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη πολλών ανθρώπων. Έχετε ακούσει ποτέ την εξής άποψη: Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι ένας δημιουργός που δεν δουλεύει; Αυτό είναι πράγματι λυπηρό».

Από ΠΕΜΠΤΗ 19 Έως ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Σεπτεμβρίου

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Δείτε ακόμα:  «Ιστορία χωρίς όνομα»- 2ος χρόνος! Από 21 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίνγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμμα Νέλσον.

Διάρκεια: 104 λεπτά

Ώρα έναρξης: 20.30 (Μια προβολή)

Cine ΑΕΛΛΩ Digital Cinema
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ.: 22940 23420