ΠΟΥ: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της Ευλογιάς των Πιθήκων!

Πλέον κινδυνεύουν και «ευάλωτες ομάδες», όπως παιδιά και ανοσοκατεσταλμένα άτομα

Η Ευρώπη παραμένει στο επίκεντρο της «έκρηξης» κρουσμάτων της Ευλογιάς των Πιθήκων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να επισημαίνει πως, πλέον, έχει καταγράψει 5.322 επιβεβαιωμένες μολύνσεις και έναν μόνο θάνατο από τη νόσο.

Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή μιλάμε για αύξηση 55,9% από την τελευταία καταμέτρηση, στις 22 Ιουνίου, ενώ μολύνσεις παρατηρούνται επίσης σε παιδιά και ανοσοκατεσταλμένα άτομα. «Ο ΠΟΥ συνεχίζει να ζητεί από τις χώρες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μολύνσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού Φαντέλα Σαΐμπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διεξαγωγή νέας συνόδου της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, έπειτα από την πρώτη σύνοδό της στις 23 Ιουνίου, δεν προβλέπεται προς το παρόν. Ο διεθνής Οργανισμός έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι το τρέχον ξέσπασμα κρουσμάτων της Ευλογιάς των Πιθήκων, αν και πολύ ανησυχητικό, δεν συνιστά «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εμβέλειας», που είναι το υψηλότερο επίπεδο του συναγερμού του οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες, με την Ευρώπη να παραμένει μακράν η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό καταγράφοντας το 85% των κρουσμάτων, ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πλέον πληγεί 53 χώρες.

Αν και η πλειονότητα των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί αφορά άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες, «ευάλωτες ομάδες κινδυνεύουν επίσης», σημείωσε η εκπρόσωπος. «Υπήρξαν μερικά κρούσματα μεταξύ παιδιών (και) σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα», επισήμανε καταλήγοντας.

 

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.