Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες – Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία σαρώνει τη χώρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Την Τρίτη (25/1), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια.

Ωστόσο, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας, την Βοιωτία μέχρι την Αττική και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο θα διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού τουλάχιστον στην αρχή της ημέρας και θα εξασθενούν όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι. Παράλληλα, μπόρες χιονιού θα σημειωθούν στη Χίο, στις Κυκλάδες ενώ στην Κρήτη τα χιόνια θα γίνουν περισσότερα κυρίως στα 300 μέτρα υψόμετρο.

Δείτε ακόμα:  Καλλιάνος: Έρχεται κύμα ζέστης με θερμοκρασίες 37-38 βαθμών Κελσίου -Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Μετά το μεσημέρι, η λιακάδα θα διατηρηθεί στην ηπειρωτική χώρα, στα δυτικά και στα βόρεια. Την ίδια ώρα, στη νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα θα γίνονται ολοένα και λιγότερα ενώ στη νότια Εύβοια δεν αποκλείεται να διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού.

Στη Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα διατηρηθούν οι μπόρες χιονιού οι οποίες θα εντοπίζονται συχνότερα κυρίως στις περιοχές με μεγαλύτερα υψόμετρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία: Πλοίο με 332 επιβάτες δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι της Χίου - Τραυματίας στην Κεφαλλονιά από πτώση στέγαστρου - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στην Εύβοια

Στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια θα κυλήσει η μέρα με κάποιες τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου.