«Πουλημένος πράκτορας του Κατάρ»: Σφοδρές αντιδράσεις από την παρουσία του Μόργκαν Φρίμαν στην Τελετή Εναρξης του Μουντιάλ

Σημάδεψε με την παρουσία του την Τελετή Έναρξης του Μουντιάλ 2022 ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν, αν και πολλοί είναι αυτοί που δεν είδαν με καλό μάτι τη συμμετοχή του στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ. Ο Μόργκαν Φρίμαν παρουσίασε, με τη χαρακτηριστική φωνή του, την τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο Κατάρ, λέγοντας στους θεατές ότι «βρισκόμαστε όλοι εδώ ως μια μεγάλη φυλή», ενώ ανέφερε ότι «το ποδόσφαιρο μας ενώνει και αυτή είναι μια στιγμή που μπορεί να μείνει στον χρόνο».

Την ίδια ώρα, όμως, έπεσε «βροχή» από αρνητικά σχόλια στα social media με πολλούς να είναι εκείνοι που τον χαρακτήρισαν ως «πουλημένο» ενώ πολλοί έγραψαν ότι «έχει αίμα στα χέρια του», καταδικάζοντας παράλληλα και τη διοργάνωση για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μερικοί, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τον Μόργκαν Φρίμαν «πράκτορα του Κατάρ», επειδή το 2010 είχε μπερδέψει τα λόγια του στην ομιλία του υπέρ της υποψηφιότητας των ΗΠΑ για τη φετινή διοργάνωση, δηλώνοντας τότε «συγγνώμη, ξέχασα μια σελίδα».

«Δεν πίστευα ποτέ ότι ο Μόργκαν Φρίμαν θα ήθελε το όνομά του να συνδεθεί με αυτή τη διοργάνωση», έγραψε ένας χρήστης του Twitter για τον 85χρονο Οσκαρικό ηθοποιό. «Τελικά, το χρήμα μιλάει», έγραψε ένας άλλος και παράλληλα άλλοι ανέφεραν ότι «το ξέπλυμα χρημάτων μέσω του αθλητισμού καλά κρατεί». Όλα αυτά την ώρα που η διοργάνωση στο Κατάρ έχει «καταδικαστεί» από μεγάλο μέρος του πλανήτη για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά τους 6.500 θανάτους εργατών τα τελευταία χρόνια.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.