Power Pass: Τι ισχύει για όσους δεν πληρωθούν σήμερα το επίδομα ρεύματος – Διευκρινίσεις τεχνικών της ΔΕΗ για τις απάτες

Ορισμένοι καταναλωτές θα δουν αργότερα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, καθώς οι έλεγχοι για το Power Pass θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμα.

Αγωνία τέλος για χιλιάδες δικαιούχους καθώς από σήμερα θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του Power Pass τα ποσά της επιδότησης ρεύματος για τα οποία έχουν ενημερωθεί από χθες είτε μπαίνοντας στην πλατφόρμα, είτε με μέιλ, είτε με sms στο κινητό τους.

Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν πληρωθεί

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα και από αυτά, αναρτώνται ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Όσοι λοιπόν δεν πληρωθούν σήμερα δεν χρειάζεται να αγχωθούν, ούτε να κάνουν κάτι καθώς για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Όπως και να έχει, πάντως, ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Τα μηνύματα που θα βγάζει, είναι τα εξής:

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Αν δείτε αυτό το μήνυμα σημαίνει πως το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Το μήνυμα αυτό σημαίνει πως η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή

«Εγκριθείσα»: Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε λάβει απάντηση από την επιλεγμένη τράπεζα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή και συνεπώς ο δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Αν δεν βλέπετε καμία από τις παραπάνω ενδείξεις τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210 7000810 (εργάσιμες ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00)

Χαρακτηριστικό είναι οτι κατά πάσα πιθανότητα όσοι δεν θα πληρωθούν σήμερα το ξέρουν ήδη, καθώς όταν μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα η αίτηση γράφει δίπλα ακόμα ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ και αφορά τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη.

Άλλωστε ο Υπουργός κ. Σκρέκας είχε ήδη προειδοποιήσει για την καταβολή των ποσών σε δυο δόσεις καθώς σε πολλές αιτήσεις απαιτείται έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως τα ποσά που θα δουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ, τα οποία έρχονται για να στηρίξουν τα νοικοκυριά στο υψηλό κόστος των λογαριασμών ρεύματος που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες.

Προσοχή! Απάτες με «δικαιολογία» το Power Pass – Διευκρινίσεις τεχνικών της ΔΕΗ

Προσπάθειες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, με αλίευση στοιχείων, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την πλατφόρμα του Power Pass.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι επιχειρούν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμα και τηλεφωνημάτων να αποσπάσουν το pin της τραπεζικής κάρτας πολιτών ή άλλα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτούς για να υποκλέψουν χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, η ΔΕΗ προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά phising που καταγγέλθηκαν από πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι», τόνισε ότι κανείς από τους εργαζόμενους του Ομίλου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν προσωπικά στοιχεία, είτε είναι λογαριασμοί, είτε είναι μυστικοί αριθμοί.

«Ακόμα και οι τεχνικοί που πάνε στα σπίτια δεν έχουν δικαίωμα να μπουν εντός της όποιας οικίας. Απαγορεύεται και δεν το κάνει κανένας τεχνίτης. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από dikaiolgitika.gr, cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.