Πρακτική για 100 νέους στο «Ελ. Βενιζέλος» – Θα προτιμηθούν δημότες από Ραφήνα, Πικέρμι, Αρτέμιδα, Σπάτα, Παλλήνη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη & όμορους δήμους


Εξάμηνη έμμισθη επαγγελματική προϋπηρεσία και κατάρτιση από τον προσεχή Σεπτέμβριο σε 100 νέους όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Με την πρωτοβουλία «Airport Praxis 2», νέοι και νέες από 19 έως 29 ετών μπορούν να εργαστούν στο αεροδρόμιο για περίοδο έως 6 μήνες, με στόχο η προϋπηρεσία, η κατάρτιση και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν να αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στα επόμενα επαγγελματικά βήματά τους.

Στην πρωτοβουλία μπορούν να συμμετάσχουν:

α) Νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, που να τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν εξάμηνη εργασιακή εμπειρία και γνώσεις στους επιχειρησιακούς τομείς αεροπορικών υπηρεσιών, υπηρεσιών επίγειας πρόσβασης, υπηρεσιών αεροσταθμού και τεχνικών υπηρεσιών του Αεροδρομίου. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και θα τους παρασχεθούν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η Ανατολική Αττική - Ποιες περιοχές βρίσκονται σε μίνι lockdown

β) Νέοι φοιτητές, απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που επιθυμούν να αποκτήσουν τρίμηνη εργασιακή εμπειρία ή να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση και να εργαστούν σε διάφορα τμήματα της εταιρείας του Αεροδρομίου αποκτώντας εξειδικευμένη κατάρτιση.

Επιπλέον του μισθού και της προβλεπόμενης κοινωνικής ασφάλισης η εταιρεία καλύπτει το κόστος μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο για τη διάρκεια της εξάμηνης ή τρίμηνης απασχόλησης.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου: https://careers.aia.gr/

Δείτε ακόμα:  GNTM: Ποια είναι η πανύψηλη Ραφαέλα Ροδινού από τη Νέα Μάκρη, που ξετρέλανε τους κριτές

Όλες οι αιτήσεις θα ταξινομηθούν με βάση τα εξής κριτήρια:

Για τις θέσεις αποφοίτων λυκείου ή επαγγελματικού λυκείου καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ηλικία, η διάρκεια ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, το επίπεδο γνώσης Αγγλικής γλώσσας και ο βαθμός του Απολυτηρίου Λυκείου ή του Επαγγελματικού Λυκείου

Για τις θέσεις απόφοιτων ή τελειόφοιτων ΑΕΙ ή ΤΕΙ κριτήρια αποτελούν η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, το επίπεδο γνώσης αγγλικής γλώσσας, ο βαθμός πτυχίου ή ο μέσος όρος τής μέχρι τώρα βαθμολογίας, καθώς και το αν οι σπουδές είναι σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα (24/9) στην Ανατολική Αττική

Υπενθυμίζεται πως θα προτιμηθούν δημότες των εξής δήμων: Ανάβυσσου, Ανθούσας, Αρτέμιδας, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Καλυβίων, Κερατέας, Κορωπίου, Κουβαρά, Λαγονησίου, Λαυρίου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Παιανίας, Παλλήνης, Πικερμίου, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνας, Σαρωνίδας, Σπάτων, Βραυρώνας.

Όσοι προηγηθούν στην κατάταξη θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις για την περαιτέρω επιλογή τους και εκείνοι που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα προχωρήσουν σε ατομικές συνεντεύξεις και (για τους απόφοιτους Λυκείου) σε εξειδικευμένο τεστ προσωπικότητας.