Πρόεδρος Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου: «Συνονθύλευμα» οι σιδηρόδρομοι στην Ευρώπη

Η Καρίμα Ντελί μίλησε για την ανάγκη χάραξης ενός νέου σχεδίου για εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Για το πώς θα εκσυγχρονιστούν τα σιδηροδρομικά δίκτυα των κρατών – μελών μίλησε η Καρίμα Ντελί, Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Οικολόγων, πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κ. Ντελί, σε αποκλειστική της συνέντευξη στην ΕΡΤ, εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι θα βρεθεί στη χώρα μας μόλις βγει το πόρισμα της Επιτροπής για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων.

Έχει καθυστερήσει η ΕΕ
Στη συνέντευξή της η κ. Ντελί τόνισε ότι η ΕΕ έχει καθυστερήσει στην εφαρμογή του κανονισμού για τις σιδηροδρομικές μεταφορές καθώς έχει δώσει προτεραιότητα στις οδικές.

Χαρακτήρισε τους σιδηρόδρομους στην Ευρώπη ένα «συνονθύλευμα» και τόνισε την ανάγκη χάραξης ενός νέου σχεδίου για εκσυγχρονισμό σε όλα τα κράτη – μέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση αναπτύσσεται και το ERTMS με σκοπό να ολοκληρωθεί έως το 2030.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην «πράσινη συμφωνία», τις προσπάθειες να καταστεί το τρένο οικολογική εναλλακτική λύση προς το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο για τα μεγάλα ταξίδια.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.