Προειδοποίηση Καλλιάνου για μελτέμια ως 8 μποφόρ

Μπορεί η ΕΜΥ να εξέδωσε έκτακτο δελτίο γιατί ο καιρός το Σάββατο (21.08.2021) σε κάποιες περιοχές της χώρας να θυμίζει… χειμώνα με καταιγίδες και χαλάζι, αλλά αυτό δεν θα είναι το… μόνο πρόβλημα.

Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα θα χαρακτηριστεί απ’ αυτό που χαρακτηρίζεται και ο Αύγουστος: από τα μελτέμια που σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, θα φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Τα ενισχυμένα μελτέμια σημαίνουν και μεγαλύτερο κίνδυνο πυρκαγιάς τις επόμενες μέρες.

«Έως και την ερχόμενη Τρίτη 24/8, για τις επόμενες δηλαδή 4-5 ημέρες, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι (μελτέμι). Αυτό σημαίνει ότι οι βοριάδες αυτοί θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή ακόμη και 8 μποφόρ τοπικά», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα», σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος. Παραθέτει επίσης έναν χάρτη όπου καταγράφονται οι περιοχές που οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά. Επίκεντρο θα είναι η Αττική, όπως τονίζει.

Οι θερμοκρασίες

Το θετικό, τουλάχιστον, είναι πως η θερμοκρασία δεν θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 34°C, ενώ μόνο στα δυτικά θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 36°C.

Κίνδυνος πυρκαγιάς

«Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε αυτά τα τμήματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 3-4 “τούφες” δάση κυρίως από πεύκα μείνανε στην Αττική και όλα τα άλλα στην υπόλοιπη χώρα κάθε χρόνο λιγοστεύουν. Δεν χρειάζεται να καούν και αυτά τις επόμενες ημέρες», προσθέτει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Βροχερό Σαββατοκύριακο

Μέχρι και την Κυριακή σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. «Ιδιαιτέρως αύριο Σάββατο θα είναι περισσότερες οι καταιγίδες αυτές που όπως πάντα γίνεται θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και με πολύ μικρότερη πιθανότητα και ορισμένες πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα», επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.