Προειδοποίηση Μαρουσάκης: Σήμερα η πιο επικίνδυνη μέρα του καύσωνα!

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα φέρνει ο καύσωνας και ανέμους 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ζέστη και ανυπόφορη κατάσταση δημιουργεί ο πολυήμερος καύσωνας. Περισσότερη δροσιά υπάρχει προς τη Φλώρινα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος υπογράμμισε τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Την Τετάρτη θα προσεγγίσουμε τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αττική θα φτάσει στους 42.

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε για σήμερα το μεσημέρι, περίπου στις 13:00 με 14:00 το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, αυτές θα είναι επικίνδυνες ώρες σε ό,τι αφορά την ένταση του ανέμου, σε συνδυασμό με τον καύσωνα, καθώς είναι πολύ ξηρή η ατμόσφαιρα.

Δείτε ακόμα:  Mάνος Τσαλιαγκός: "Κι όμως το σαββατοκύριακο θα είναι ηλιόλουστο"

Όπως δείχνουν τα προγνωστικά του στοιχεία, ο άνεμος θα στραφεί σε βιοροανατολικό και θα ενισχυθεί, επομένως χρειάζεται προσοχή για την πυρκαγιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε, τέλος, ότι η Παρασκευή θα είναι πολύ επικίνδυνη μέρα. «Ενισχύονται οι βοριάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο, θα λειτουργούν σαν καταβάτες αυτοί οι βοριοδυτικοί άνεμοι στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας και θα έχουμε και καταιγίδες από Θεσσαλία και πιο βόρεια. Αυτές, είναι πιθανό να είναι ξηρές καταιγίδες, δηλαδή να μην πέφτει βροχή, αλλά οι κεραυνοί να δημιουργήσουν μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσει πυρκαγιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Πίστωση 9,2 εκατ. ευρώ σε 5.618 ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωσή του:

ieidiseis.gr