Προφυλακιστέος ο 23χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του σήμερα ο 23κατηγορούμενος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο αφορά στην αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη.

Την ίδια στιγμή, ελεύθερος αφέθηκε ο άλλος 22χρονος συγκατηγορούμενός του. Ανακρίτρια και εισαγγελέας του επέβαλλαν τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ.

Σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε η εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 22χρονου, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δύο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες δε αυτές, σύμφωνα με την κυρία Παπαρουσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Ασυνήθιστη για την εποχή η θερμή εισβολή - Γιατί προβληματίζει

lawandorder.gr