Προϊόντα καθαρισμού προσώπου: Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για την επιδερμίδα σας;

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει…  Καθαρισμός προσώπου ή, αλλιώς, το Α και το Ω στην περιποίηση του προσώπου σας. H σωστή υφή ενός καθαριστικού προϊόντος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στο πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο καθαρισμός του προσώπου σας, αφού ένα λάθος προϊόν μπορεί να προκαλέσει αντίδραση στην επιδερμίδα.

Στο εμπόριο πλέον υπάρχουν πολλές και διαφορετικές υφές. Επιλέξτε την κατάλληλη ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Σημαντική συμβουλή: Δώστε προσοχή στην επιμελή αφαίρεση του προϊόντος με χλιαρό νερό καθότι σε κάθε άλλη περίπτωση τα κατάλοιπα που θα μείνουν στην επιδερμίδα σας μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Δείτε ακόμα:  Διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας: Μην περιμένουμε εμβόλια τον χειμώνα

Γαλάκτωμα

Κρεμώδες προϊόν που εφαρμόζεται και αφαιρείται εύκολα με βαμβάκι χωρίς να χρειάζεται νερό. Είναι ιδανικό για ξηρές ή πολύ ξηρές επιδερμίδες.

Τζελ ή αφρός

Απλώνεται σε νωπή επιδερμίδα και αφαιρείται με χλιαρό νερό. Είναι κατάλληλο για κανονικές, μεικτές ή λιπαρές επιδερμίδες.

Έλαιο

Ένα εξειδικευμένο λάδι θα προσφέρει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα σας. Απλώνεται σε στεγνή επιδερμίδα (συνήθως), αφροποιείται με λίγο νερό και έπειτα ξεβγάζεται. Η πλούσια υφή του ενυδατώνει σε βάθος ακόμα και την πιο αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Δείτε ακόμα:  Εμβόλιο κορονοϊού: Ξεκινάει με πολλές ελπίδες η τρίτη φάση

Balm

Ένα από τα τελευταία trends που κερδίζει συνέχεια έδαφος στο χώρο του καθαρισμού προσώπου είναι τo balm. Έχει υφή παχύρρευστης κρέμες και είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας, εκτός από την πολύ λιπαρή με τάση ακμής. Η εφαρμογή του είναι ίδια με του ελαίου, ωστόσο έχουν πιο ελαφριά υφή από ένα έλαιο.

Gadgets

Πλέον υπάρχουν στην αγορά συσκευές καθαρισμού που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη. Με διαφορετικές κεφαλές, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας, οι συσκευές αυτές καθαρίζουν σε βάθος ενώ μπορείτε να τις συνδυάσετε με το προϊόν της αρεσκείας σας.

Δείτε ακόμα:  Προσοχή συνιστά ο ΕΟΦ για παρενέργειες φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς