Προκλητικός ο Άδωνις: Δίνει (ξανά) γραμμή στις επιχειρήσεις να απολύουν κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι «λίγοι ανεύθυνοι» στους οποίους αναφέρεται αυτή η κυβέρνηση έχοντας στοχοποιήσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν είναι οι πολίτες, αλλά οι Υπουργοί του Μαξίμου. Και τα σκήπτρα τα κρατά πανηγυρικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης που θέλει να φέρει την ανάπτυξη με απολύσεις, για μια ακόμη φορά έδωσε γραμμή και ελευθέρας στους εργοδότες να διώξουν κόσμο από τις επιχειρήσεις τους.

«Αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί», είπε ο Υπουργός, από το μυαλό του οποίου δεν περνά καν ότι υπάρχουν τρόποι να βρεθεί λύση και να είναι προστατευμένοι όλοι (π.χ. διπλό, ή τριπλό τεστ και έξτρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί).

«Όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;», ανέφερε στον ΣΚΑΪ διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια της κοινής λογικής, αφού εξαρχής δεν θα έπρεπε να τεθεί θέμα αναστολής του εργαζόμενου.

Και στο πλαίσιο της εκδικητικής και τιμωρητικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης προέτρεψε τους επιχειρηματίες να μη δίνουν αποζημιώσεις στους απολυθέντες που δεν έχουν εμβολιαστεί! «Η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο άνευ αποζημίωσης για σπουδαίο λόγο. Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση».

Εντελώς υποκριτικά μάλιστα, πρόσθεσε στο τέλος ότι και καλά «το καλύτερο θα ήταν να μην απολυθεί κανείς, ειδικά αν μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις όπως η τηλεργασία. Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια».

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ακόμα ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν περιορισμούς.

«Ηθικό δικαίωμα του κράτους να περιορίζει την κυκλοφορία και την κοινωνική δραστηριότητα των εμβολιασμένων δεν υφίσταται. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν. Οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιοριστούν πλέον. Ήδη οι ανεμβολίαστοι υφίσταται περιορισμούς. Μόνοι τους το επέλεξαν. Δεν υπάρχει κανένα plan b. Πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Η θα εμβολιαστούμε ή θα έχουμε προβλήματα».

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.