Προκόπης: Θέλουμε το Paco’s Project να γίνει το καλλιτεχνικό στέκι όλων μας

Μια κουβέντα με τον Προκόπη Πολίτη ή Paco όπως είναι το καλλιτεχνικό του, πάντα έχει ενδιαφέρον. Είτε μιλάμε για μουσική, ή καλλιτέχνες, είτε πρόκειται για τη Ραφήνα. Αφορμή της συνάντησής μας δεν ήταν άλλη από το νέο πρότζεκτ που τρέχει από τον Μάιο, το Paco’s Project.

Το ραντεβού ήταν βραδάκι, κατόπιν επιθυμίας του, για να «πάρω μια εικόνα για το μαγαζί» όπως μου είπε στο τηλέφωνο που μιλήσαμε. Πράγματι είχε δίκιο. Σε τίποτα ο χώρος δεν θυμίζει το Ζοο. Ούτε μέσα, ούτε απ΄έξω. Άλλη αίσθηση, άλλη φιλοσοφία, άλλη αισθητική, άλλο «πράγμα». Παντού διακρίνεται η φινέτσα, η… καλλιτεχνική πινελιά, το καλό γούστο και η σημασία στη λεπτομέρεια. Το μπαρ, η σκηνή, ο ήχος, τα φώτα… όλα έχουν μελετηθεί κι όλα έχουν γίνει πολύ προσεκτικά.

«Προφανώς ο καλλιτέχνης εδώ έχει κάνει καλή δουλειά κι έχει κάνει μια ακριβή επένδυση», σκέφτηκα πριν μπω στις ερωτήσεις και μάθω περισσότερα από τον ίδιο τον Paco.

-Αλήθεια Προκόπη, πότε γεννήθηκε η ιδέα του Paco’s Project;

«Πάνε πολλά χρόνια πίσω, όμως η υλοποίησή της μπήκε σε εφαρμογή πραγματικά τα τελευταία δύο χρόνια».

-Τι ακριβώς είναι αυτός ο χώρος, τι θέλεις να κάνεις και ποιος είναι ο στόχος σου και το όραμα σου;

«Το Paco’s Project, ευελπιστούμε και προσπαθούμε, να είναι ένας φιλόξενος, ζεστός χώρος για ΟΛΟΥΣ! Παραλάβαμε ένα χώρο με μία ιστορία στη Ραφήνα και έχει και αυτό την αξία του. Όλοι γνωρίζουν ότι προϋπήρχε σαν χώρος με rock ατμόσφαιρα και σεβόμενοι την κουλτούρα της πόλης μας και τους ανθρώπους της, έχουμε κρατήσει τη δομή ενός όμορφου χώρου, με καθαρά ποτά εμπλουτίζοντάς το με ένα ελαφρύ μενού από πίτσες, φρέσκες σαλάτες, πλατώ τυριών, αλλαντικών, ιταλικές μπρουσκέτες…κλπ.

Στόχος είναι να αγαπηθεί από τον κόσμο και να γίνει μια ευχάριστη συνήθεια μες τη καθημερινότητά μας! Εδώ μπορούν πάντα να βρουν ένα οικείο περιβάλλον με καλή μουσική, με εξαιρετικά live, πολιτιστικά δρώμενα ένα καλλιτεχνικό στέκι και γενικά ένα χώρο που και μόνος να έρθει κάποιος θα έχει την αίσθηση της παρέας γύρω του.
Επίσης είναι ένα βήμα για όλους τους καλλιτέχνες που προσπαθούν να βρουν τρόπο και χώρο έκφρασης αυτού που έχουν μέσα τους, και θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση σε όσους έχουν κάτι που θα ήθελαν να το παρουσιάσουν,να επικοινωνήσουν μαζί μας».

-Πες μου κάποιους λόγους που κάποιος αξίζει να έρθει ένα βράδυ στο Paco’ s Project

«Τα σχήματα και οι live εμφανίσεις που πραγματοποιούνται κατά κανόνα την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή είναι δελεαστικά για καλή ποιοτική διασκέδαση από εξαιρετικούς καλλιτέχνες, ταλαντούχους με σεβασμό στο κοινό. Επίσης ανάγκη για καλή μουσική, ποιοτικά ποτά και ένα ζεστό χώρο προκειμένου κάποιος να περάσει καλά, συζητώντας και χαλαρώνοντας είναι στοιχεία που θα βρει κάποιος στο Paco’s Project».

-Βλέπεις ανταπόκριση από τον κόσμο; Έχεις θετικά μηνύματα μέχρι σήμερα;

«Παρόλο που βιώνουμε μια δύσκολη και σκληρή εποχή και ειδικότερα στη πόλη μας, μετά την τόσο παράλογη τραγωδία του καλοκαιριού, όλοι παλεύουμε να σταθούμε και προχωράμε μπροστά! Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και βοηθάνε όχι μόνο με την παρουσία τους στο μαγαζί αλλά και μέσα από ιδέες και προτάσεις προκειμένου να μας δείξουν την θετική τους διάθεση ως προς την επιτυχία αυτού του νέου χώρου στη πόλη μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, που μας τιμάτε με την παρουσία σας και με τον τρόπο σας συμβάλετε ώστε αυτός ο χώρος να γίνει ο δικός σας χώρος που ο καθένας θα βρίσκει τους λόγους του να έρχεται».

-Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις το καλλιτεχνικό σου μεράκι με τον επιχειρηματία;

«Εξαιρετικά δύσκολο!!! Οι καλλιτέχνες, δεν έχουν σχέση με νούμερα, ποσά, αριθμούς …κλπ. Οι περισσότεροι από εμάς κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς το μόνο που θέλουμε είναι μια σκηνή να εκφράσουμε την ψυχή μας. Όμως το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο, οπότε αξίζει η προσπάθεια να υπάρξει ισορροπία γιατί το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει».

-Τι περιμένουμε ακόμα από το Paco’s Project;

«Σίγουρα δεν τα έχετε δει όλα! Είναι ένας χώρος που συνέχεια εξελίσσεται, θέλουμε ακόμα πολλά να δώσουμε και δουλεύουμε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Θα δούμε musical, θεατρικά, χορό και φυσικά νέες μουσικές εκφράσεις και προτάσεις».

-Πάμε και λίγο στα καλλιτεχνικά τα δικά σου. Σε είδαμε στο The Voice. Για ποιο λόγο πήγες;

«Ο λόγος ήταν καθαρά διαφημιστικός για το Paco’s Project και το εγχείρημα που προσπαθούμε στην πόλη μας».

-Μίλησε μας γι αυτή σου την εμπειρία. Οι κόουτς δεν γύρισαν, νοιώθεις αδικημένος; Ήταν λάθος επιλογή τραγουδιού; Δεν ήσουν καλός;

«Τα μηνύματα του κόσμου είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά και επειδή ο καθένας έχει μία κρίση βλέποντας το στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει τη δική του κριτική. Τώρα όσον αφορά το παρασκήνιο μπορούν να το μεταφέρουν μόνο όσοι ήταν παρόντες, αλλά η τηλεόραση έχει τους δικούς της κανόνες».

-Τι έχεις να πεις στα νέα παιδιά που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, την συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Είναι σίγουρα μια ωφέλιμη εμπειρία υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείρισή της είτε στο θετικό της αποτέλεσμα είτε στο αρνητικό μας κάνει να δουλέψουμε περισσότερο προς αυτό που στοχεύουμε».

  • To Paco’s Project βρίσκεται στη Ραφήνα, επί της Λεωφόρου Φλέμινγκ στον αριθμό 54. Μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 22944 00444 για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης