Προνόμια εμβολιασμένων: Χωρίζονται στα δύο οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας – Πότε αλλάζουν όλα

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τα προνόμια των εμβολιασμένων, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου, θα «ξεδιπλώσουν» σήμερα στις 12.30 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες:

1.    Στους αμιγείς χώρους, στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες

2.    Στους μεικτούς χώρους, στους οποίους θα μπορούν να μπαίνουν πέρα από τους εμβολιασμένους και όσοι έχουν υποβληθεί είτε σε rapid είτε σε μοριακό τεστ PCR, ενώ από την «εξίσωση» για αυτές τις δραστηριότητες βγαίνουν τα self test.

Αυτό που θα αλλάζει σε αυτές τις κατηγορίες καταστημάτων ή κινηματογράφων ή θεάτρων, αναλόγως με τον τρόπο που θα επιλέγουν να λειτουργούν, θα είναι η επιτρεπόμενη χωρητικότητα πελατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα θα πλησιάζει το 80%-90% για τους χώρους που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους, ενώ για τους μη εμβολιασμένους θα είναι σημαντικά χαμηλότερη, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας. Δηλαδή η πληρότητα θα είναι διαφορετική για τα θέατρα και τα εστιατόρια και διαφορετική στα κέντρα διασκέδασης και στα κλαμπ.

Ξεχωριστή κατηγορία αναμένεται να είναι οι υπαίθριοι χώροι, όπου σημειώνεται μεγαλύτερη συγκέντρωση ατόμων.

Σε ό,τι αφορά στα γήπεδα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.
Πηγή: skai.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.