Προνόμια για εμβολιασμένους: Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου – Η ημερομηνία ορόσημο για ανακοινώσεις

Επιταχύνεται η συζήτηση για τα προνόμια στους εμβολιασμένους καθώς σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ανοίγει και επίσημα η συζήτηση για τα προνόμια στους εμβολιασμένους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχο της κυβέρνησης είναι να πεισθούν και οι πιο απρόθυμοι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ημερομηνία – ορόσημο για τις ανακοινώσεις θεωρείται η 20η Ιουνίου καθώς οι αποφάσεις όσον αφορά τα προνόμια παραπέμπονται για το τέλος του μήνα.

Για τα προνόμια ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και απάντησε ότι θα γίνουν αφού ανοίξουν όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εξηγώντας ότι πρόκειται για επιβράβευση και διευκόλυνση αυτών που έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ανακοίνωση, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, για άνοιγμα της πλατφόρμας για όλα τα εμβόλια για την ομάδα 18-24 ετών ενώ την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι προτάσεις αφορούν στην υποχρεωτικότητα των self test, τη χρήση μάσκας, την μεγαλύτερη ελευθερία στην εστίαση ή και τα ταξίδια.

Το πρώτο «προνόμιο» που αναμένεται να ενεργοποιηθεί αναμένεται να είναι αυτό της υποχρέωσης διεξαγωγής self test από όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις – ή τη μια αν πρόκειται για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – για να πάνε στον χώρο εργασίας τους ή να ταξιδέψουν.

Μια άλλη πρόταση αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τους πλήρως εμβολιασμένους αν και το συγκεκριμένο προνόμιο ακόμα προβληματίζει τους ειδικούς οι περισσότεροι εκ των οποίων λένε ότι η μάσκα είναι το τελευταίο μέτρο που θα μας εγκαταλείψει στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, συζητιέται το προνόμιο για είσοδο των πλήρως εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης ή άλλων δραστηριοτήτων όπως μουσεία, κέντρα διασκέδασης, θέατρα ή σινεμά.

Αναφορικά με εμβολιασμούς κατ’ οίκον, που θα γίνονται σε κατάκοιτα άτομα οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών έχει προκριθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Newsbomb.gr.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.