Προς σκληρό lockdown η Αττική: Σήμερα οι αποφάσεις για σχολεία & καταστήματα – Σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00

Δύσκολες αποφάσεις θα κληθούν να πάρουν οι ειδικοί που θα βρεθούν σήμερα στο τραπέζι της ολομέλειας της επιτροπής η οποία θα καθορίσει τα μέτρα που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα, αλλά και τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν τους λοιμωξιολόγους σε αναθεώρηση του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Μεγάλο “πονοκέφαλο” αποτελεί η Αττική της οποίας η επιδημιολογική εικόνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφει σταθερά τα μισά κρούσματα της χώρας, τα οποία παρουσιάζουν και πάλι αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων που διεξήχθη εκτάκτως χθες, είναι να “κοκκινίσει” το Λεκανοπέδιο, δηλαδή να συμπεριληφθεί στις περιοχές στις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν η Αττική από “πορτοκαλί” γίνει “κόκκινη” τότε τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά, αν και ορισμένοι ειδικοί προτείνουν να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα μέλη της επιτροπής εισηγούνται να μην ανοίξουν καθόλου γυμνάσια και λύκεια, αλλά μόνο η Γ’ Λυκείου και αυτό λόγω Πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε ακόμα:  Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις μάσκες στα σχολεία

Συνολικά, οι περιοχές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο για το επιδημιολογικό τους φορτίο είναι 22, επομένως αντίστοιχες θα είναι οι προβλέψεις και για αυτές.

Σε περίπτωση, βέβαια που οι ειδικοί κρίνουν ότι η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε “βαθύ πορτοκαλί”, τότε τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα ή να δοθεί μια παράταση του “λουκέτου” για μια εβδομάδα ώστε να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν η σκληρότερη καραντίνα θα αφορά όλο το Λεκανοπέδιο ή μεμονωμομένες περιοχές. Προφανώς η απάντηση θα δοθεί σήμερα, όταν οι ειδικοί εισηγηθούν τις τελικές τους αποφάσεις στην κυβέρνηση.

Δείτε ακόμα:  Αρπαγή 6χρονου: Έτσι διέφυγαν από την Ελλάδα - Ξεσπά η γιαγιά του

Επεκτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα, προκύπτουν ερωτηματικά και για το λιανεμπόριο αφού στις “κόκκινες” περιοχές, τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά. Μένει λοιπόν να αποσαφηνιστεί αν το ίδιο θα γίνει και στην Αττική, ή αν θα προτιμηθεί η επιστροφή του click away, δηλαδή οι αγορές να γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Ζήτημα προκύπτει και με την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ενδέχεται να επεκταθεί, δηλαδή να ισχύει από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις πέντε το πρωί και όχι από τις δέκα το βράδυ, όπως συμβαίνει έως τώρα.

Δείτε ακόμα:  Σπείρα "χτυπά" καταστήματα στην Ανατολική Αττική - Βίντεο από την Παλλήνη

thetoc.gr