Προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά του φορονομοσχεδίου οι αυτοκινητιστές

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη αποφασίζοντας, σε πρώτη φάση, προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια ενώ προαναγγέλλει και νέο γύρο κινητοποιήσεων.

«Καταστροφικός ο νόμος, μας φτωχοποιεί και μας θέτει εκτός επαγγέλματος»

«Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τον καταστροφικό νόμο που μας φτωχοποιεί και μας θέτει εκτός επαγγέλματος. Συζητήθηκε και αναλύθηκε από τον πρόεδρο και απ’ όλα τα μέλη η ζημιά που φέρνει ο νέος νόμος, που (…) οδηγεί τους συναδέλφους στην εξαθλίωση» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν, τις ιδιαιτερότητες που έχει ο κλάδος των ταξί και τις συνέπειες που επιφέρει ο νέος νόμος».

Οι αυτοκινητιστές αντιδρούν στην καθιέρωση τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σε πρώτη φάση προσφεύγουμε άμεσα με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κατά των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου. Στηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης επιλέξουν τα σωματεία μέλη μας, στις πόλεις τους», προσθέτει η ΠΟΕΙΑΤΑ.

Οι αλλαγές για τους ιδιοκτήτες ταξί

Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκονται οι διατάξεις με τις οποίες καθιερώνεται τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΙΑΤΑ, είχε προχωρήσει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, διαμαρτυρόμενη για το φορολογικό νομοσχέδιο, στις 4 και 7 Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου έγιναν ορισμένες αλλαγές που προβλέπουν μείωση 50% στο τεκμήριο για τους ιδιοκτήτες ταξί με μερίδιο έως 25%, κάτι που όπως φαίνεται δεν ικανοποιεί τους αυτοκινητιστές που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.