Προσοχή σε Γέρακα & Παλλήνη! Χτυπάνε κουδούνια και “μπουκάρουν” σε σπίτια!

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δείχνουν οι κάτοικοι της Παλλήνης και του Γέρακα. Όπως αναφέρουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σπείρα τριών ατόμων που φορούν κουκούλες, χτυπούν τα κουδούνια σε σπίτια με σκοπό να “τσεκάρουν” αν υπάρχει κάποιος μέσα.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, τις τελευταίες δύο ημέρες η κάμερα που έχει εγκατεστημένη “έπιασε” τρία άτομα με κουκούλες να χτυπούν το κουδούνι του σπιτιού του στις 4:00 τα ξημερώματα τη μία ημέρα και στις 2:00 τα ξημερώματα την επόμενη. Λίγο αργότερα έμαθε προς πρόκειται για σπείρα που μπουκάρει σε σπίτια!

Δείτε ακόμα:  Πολύωρες διακοπές ρεύματος σήμερα στο Δήμο Παλλήνης - Δείτε σε ποιες περιοχές

Να θυμίσουμε πως χθες σημειώθηκε νέο περιστατικό, όπου 65χρονος κάτοικος της περιοχής του Γέρακα, ήρθε αντιμέτωπος με τρεις ληστές μέσα στο σπίτι του, οι οποίοι του ζητούσαν όσα χρήματα είχε.

Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στη μονοκατοικία και χτυπούσαν με δύναμη το θύμα τους μέχρι να ομολογήσει πού είχε χρήματα και κοσμήματα.

Εκείνος τους εκλιπαρούσε να μην τον σκοτώσουν και ενώ ο ένας ληστής τον κρατούσε ακινητοποιημένο, οι άλλοι δύο άρχισαν να ψάχνουν όλο το σπίτι.

Δείτε ακόμα:  Αυτοί «ρήμαζαν» σπίτια σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη και Νέα Μάκρη! (φωτό)

Τελικά, βρήκαν κοσμήματα και χρήματα ενώ φεύγοντας άρπαξαν και δύο κυνηγετικά όπλα που κατείχε νόμιμα το θύμα.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για την σπείρα που αποτελείται από τέσσερις κακοποιούς και που το τελευταίο διάστημα κάνει ληστείες σε σπίτια σε Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Παλλήνη και Γέρακα.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, οι τρεις μπαίνουν μέσα στο σπίτι και απειλούν τα θύματα, ενώ ο τέταρτος μένει στο όχημα διαφυγής και έχει το ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Δείτε ακόμα:  Η μεγάλη «μπάζα» σε βίλα της Βουλιαγμένης, η μάνα-δολοφόνος και η καταδίωξη στο Κορωπί!

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διστάσει να ληστέψουν και σπίτια όπου τα θύματά τους ήταν υπέργηροι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση. Έχουν πάντα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούν γάντια.