Προσοχή σήμερα Κυριακή σε Μαρκόπουλο & Πόρτο Ράφτη – Σε κατάσταση επιφυλακής (orange code)

Σε κατάσταση επιφυλακής σήμερα Κυριακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τη σχετική έγγραφη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής, για σήμερα Κυριακή 7-4-2024 αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, θέτοντας την Αττική σε κατάσταση επιφυλακής (orange code).

Ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής πολιτικής προστασίας και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επιπλέον, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, υπάρχει ισχυρή σύσταση να αποφευχθούν εργασίες όπως το κάπνισμα των κυψελών και η χρήση πυρός σε οποιαδήποτε υπαίθρια έκταση.

Οδηγίες Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

Δασικές Πυρκαγιές

Πρόληψη για Δασικές Πυρκαγιές – ΑμΕΑ

112 σποτ ΑμΕΑ – Εισερχόμενο σκέλος

112 σποτ ΑμΕΑ – Εξερχόμενο σκέλος

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή τον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112.

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Χρήστος Μαγγανάς, κιν. 6979338053

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας, Πολιτικής Προστασίας και Ηλεκτροφωτισμού Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Ιωάννης Αϊδινιώτης, κιν. 6984615965

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.