Ψευτογιατρός, Κορωπί: Ξέσπασε μάρτυρας μόλις τον είδε – Του φώναξε «βρωμιάρη»

Παρουσία του «ψευτογιατρού» συνεχίστηκε η δίκη του Dr Kontos για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες κατηγορείται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας

Μάρτυρας τη σύζυγο του οποίου και την κόρη που ήταν καρκινοπαθείς και είχε αναλάβει να θεραπεύσει ο «ψευτογιατρός» αποσπώντας του πάνω από 52.000 ευρώ ξέσπασε φωνάζοντας «βρωμιάρη» μόλις τον αντίκρισε στην δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, ο «ψευτογιατρός» υποσχέθηκε πλήρη ίαση και στις δύο περιπτώσεις με αποτέλεσμα να πείσει την οικογένεια να αναλάβει την θεραπεία και να κινδυνεύσουν οι ζωές και του παιδιού και της συζύγου του. Η γνωριμία της οικογένειας με τον «ψευτογιατρό» έγινε το 2017 σε μοναστήρι στο Πήλιο. «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε ο μάρτυρας και απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο είπε: «τα λέω καλά;».

«Έφτασε η σειρά μας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος.Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε «μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να πέρνουν μίζες.Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια». Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας»» είπε ο μάρτυρας.

«Στις 29-12-2017 συναντηθήκαμε σε ιδιωτική κλινική όπου του έδωσα 11.800 σε επιταγες για τη θεραπεία. Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδο για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός». Πάντα επικαλούνταν τα θεία.Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ» περιέγραψε.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν αρρώστησε και η γυναίκα του τον Δεκέμβριο του 2017, ο «ψευτογιατρός» είπε την αγαπημένη του φράση: «μη φοβού δεν ειναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα». Ωστόσο, η οικογένεια αποφάσισε να χειρουργηθεί η γυναίκα τον Ιανουάριο του 2018. «Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό». Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, διέκοψαν τη θεραπεία όταν έμαθαν για τη σύλληψη του κατηγορουμένου. «Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγα σιγά ωστόσο χειροτέρεψε η κατάταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Newsbomb.gr.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.