Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου σε επιχειρήσεις του λιανεμπορίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024 και η εφαρμογή του αναμένεται να είναι καθολική για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ψηφιακή κάρτα θα ισχύσει για τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις που απασχολούν έναν μισθωτό εργαζόμενο αλλά και για τις μεγαλύτερες αλυσίδες του κλάδου που απασχολούν περισσότερους μισθωτούς εργαζόμενους.

Επίσης το μέτρο αυτό εκτιμάται πως θα εφαρμοστεί και στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ένδυσης. Υπενθυμίζεται δε πως η ψηφιακή κάρτα εφαρμόζεται ήδη στα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα.

ΕΡΓΑΝΗ: Έρχεται η εφαρμογή του εναλλακτικού μοντέλου δήλωσης του ωραρίου των εργαζομένων
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 αναμένεται εφαρμοστεί το εναλλακτικό μοντέλο δήλωσης του ωραρίου των εργαζομένων στο Πληροφοριακό Σύστημα ” ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ”. Δηλαδή οι επιχειρήσεις θα μπορούν από τις αρχές Ιανουαρίου 2024 είτε να προδηλώνουν το ωράριο των μισθωτών τους όπως ήδη ισχύει σήμερα, είτε να δηλώνουν το ωράριο σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας να μην καταχωρίζουν τις αλλαγές ή την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας ή την υπερωριακή απασχόληση, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους, αλλά σε πραγματικό χρόνο.

enikonomia.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.