Πτώση μετεωροειδούς στο Μέτσοβο! (φωτό & βίντεο)

Tα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατέγραψε με τέσσερις διαφορετικές κάμερες την είσοδο μετεωροειδούς στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σε πρώτη φάση η εκτίμηση έλεγε ότι «το μετεωροειδές εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ιωαννίνων και δήμου Καλαμπάκας, νότια του Μετσόβου και σε υψόμετρο περίπου 80 χλμ από το έδαφος. Λόγω της λαμπρότητας της φωτοβολίδας είναι πιθανό ένα κομμάτι του αρχικού σώματος να έχει καταφέρει να επιβιώσει της καύσης και να έχει φτάσει στο έδαφος (μετεωρίτης)».

Έγινε η διευκρίνιση πως η αναφορά γίνεται στο κατά προσέγγιση σημείο εισόδου του μετεωροειδούς στη γήινη ατμόσφαιρα και οχι στην περιοχή της πιθανής πρόσκρουσης.

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι το σώμα διασπάστηκε με το που εισήλθε στην ατμόσφαιρα σε τουλάχιστον δύο κομμάτια, στη συνέχεια φαίνεται και ένα τρίτο ενώ προς στο τέλος φαίνεται και η έκρηξη πριν εξαφανιστεί.

Η έρευνα συντονίζεται από τον ερευνητή του ΙΑΑΔΕΤ Α. Λιάκο, ο οποίος προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από φορείς της ευρύτερης περιοχής και από κάμερες ασφαλείας.

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.