Ραφήνα: 3η Εκδήλωση Ανταλλαγής Γνώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RiskPACC

Στις 22 Μαΐου 2024, ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου διοργάνωσε εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος RiskPACC, στην οποία παρευρέθηκαν οι εταίροι του έργου για το 3ο Εργαστήριο Ανταλλαγής Γνώσεων. Το RiskPACC είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των πολιτών και των αρχών για την αντιμετώπιση των κινδύνων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων. Μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εργαλείων και πλατφορμών, το πρόγραμμα επιδιώκει να ενισχύσει την προετοιμασία και την απόκριση σε καταστάσεις κρίσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό από τη Δήμαρχο Ραφήνας, κ. Δήμητρα Τσεβά, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση των μελετών περίπτωσης της Ραφήνας και του Εϊλάτ, καθώς και των τεχνολογικών εργαλείων και της διαδικτυακής πλατφόρμας που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του RiskPACC. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν για τις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτομίες στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων.

Εκτός από τους εταίρους του έργου RiskPACC, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι από δύο τοπικές αρχές του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Ασφάλεια στις Πόλεις (Efus): ο Δήμος Setubal από την Πορτογαλία και ο Δήμος Καλαμαριάς από την Ελλάδα. Η συμμετοχή των δύο αυτών πόλεων ενίσχυσε περαιτέρω το πνεύμα της διακρατικής συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τα αποτελέσματα του έργου RiskPACC, καθώς και να συζητήσουν για τις μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ασφάλειας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.